Desfiintarea DNA si DIICOT apare intr-un document intern al ALDE. Era tracuta la capitolul "propuneri curajoase"

Joi, 02 Februarie 2017, ora 17:32
5769 citiri
Desfiintarea DNA si DIICOT apare intr-un document intern al ALDE. Era tracuta la capitolul "propuneri curajoase"
Foto: Arhiva Ziare.com

Desfiintarea DNA si DIICOT s-a aflat pe agenda partidului ALDE, condus de Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, in luna septembrie a anului trecut.

Desfiintarea celor doua institutii a figurat intr-un document intern al ALDE care a circulat intre liderii formatiunii politice, potrivit HotNews.ro.

Este vorba despre un proces verbal al unei sedinte a departamentelor din ALDE. In acest document, la capitolul "propuneri curajoase" pentru campania electorala ce urma sa inceapa, era notata desfiintarea "Departamentelor Parchetului (DNA si DIICOT - n.red.) ".

Amintim ca Euractiv a scris miercuri seara ca, potrivit unor surse, Guvernul Grindeanu ar urma sa desfiinteze DNA si DIICOT prin contopire intr-o singura institutie, care sa aiba prerogative in materie de anticoruptie si antiterorism si sa fie condusa de secretarul de stat in Ministerul Justitiei Oana Schmidt-Haineala. Aceasta ar fi una dintre persoanele care au lucrat la ordonanta privind modificarile Codurilor Penale.

De asemenea, miercuri seara, in cadrul mai multor emisiuni de televiziune s-a sustinut ca, tot potrivit unor surse, DNA si DIICOT vor fi desfiintate vineri. Conform acestora, DNA si DIICOT vor fuziona cu scopul de a-i schimba din functie pe Laura Codruta Kovesi si pe Daniel Horodniceanu.

Totusi, Oana Schmidt-Haineala a declarat, joi, pentru News.ro, ca este "o mizerie" informatia ca ar urmari comasarea DNA cu DIICOT ca sa conduca noua structura, precizand ca acest lucru nu se impune si ar fi o mare greseala daca s-ar intampla, in conditiile in care s-au investit atatia bani in ele pentru a le face functionale.

Ulterior, ministrul Justitiei Florin Iordache a precizat ca nu s-a luat in calcul comasarea DNA si DIICOT si ca este vorba despre o "falsa informatie", spunand ca ideea i-a apartinut, de fapt, fostului ministru al Justitiei Raluca Pruna.

La randul sau, procurorul general Augustin Lazar a spus ca o astfel de miscare ar fi "o eroare fundamentala".

El a aratat ca "in niciun caz nu e necesara o astfel de contopire sau (...) sa se desfiinteze prin contopire doua institutii de elita ale Ministerului Public, care se pare ca deranjeaza multa lume, de vreme ce isi fac datoria".

Si presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj ferm Guvernului: Jos mainile de pe DNA! ...citeste mai departe despre "Desfiintarea DNA si DIICOT apare intr-un document intern al ALDE. Era tracuta la capitolul "propuneri curajoase"" pe Ziare.com

#desfiintare DNA DIICOT document ALDE, #comasare DNA DIICOT , #Stiri Administratie