Deutsche Welle: Tragedia "euro-orfanilor" din Romania

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 14:30
1976 citiri
Deutsche Welle: Tragedia "euro-orfanilor" din Romania
Foto: DW

Multe mame din Europa de Est isi lasa copiii acasa si isi cauta locuri de munca in strainatate, pentru a-si sustine financiar familiile. In vreme ce copiii se vad nevoiti sa se descurce singuri, mamele se lupta cu vina si depresia.

Intr-un amplu articol dedicat mamelor care si-au lasat copiii in urma, Deutsche Welle spune povestea mai multor romance.

Mariana a plecat din Romania in urma cu sapte ani, dupa patru ani de somaj, si si-a lasat trei copii acasa. Si-a gasit de munca in Italia printr-o cunostinta, insa a deprimat-o ca si-a lasat copiii in urma. S-a intors acum sapte luni pentru terapie, apoi a revenit in Italia pentru a-si relua munca si a-si intretine familia din tara, din putinii bani pe care ii castiga.

Mariana nu este singurul parinte care se lupta cu aceste probleme, arata publicatia citata. In special in zonele rurale din Europa de Est multi parinti isi lasa copiii in tara si pleaca in ...citeste mai departe despre "Deutsche Welle: Tragedia "euro-orfanilor" din Romania" pe Ziare.com

#Romania orfani parinti strainatate, #copii abandonati parinti strainatate , #Stiri Administratie