Dezvaluiri despre islamistul impuscat la Paris care a trecut prin Romania: De ce nu a avertizat SRI celelalte tari UE

Marti, 09 Februarie 2016, ora 17:22
1286 citiri
Dezvaluiri despre islamistul impuscat la Paris care a trecut prin Romania: De ce nu a avertizat SRI celelalte tari UE
Foto: Twitter/Stuart Norval

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a confirmat ca islamistul tunisian impuscat mortal luna trecuta la Paris, dupa ce a incercat sa atace o sectie de Politie cu un cutit, s-a aflat pe teritoriul Romaniei timp de sase luni, in anul 2011.

Intr-un raspuns transmis de SRI la solicitarea Ziare.com se arata ca tanarul pe nume Tarek Belgacem a incercat sa intre ilegal in Romania pe 31 ianuarie 2011, insa a fost depistat de autoritatile subordonate Ministerului de Interne. Ulterior, tunisianul, care avea 19 ani cand a venit in Romania, "a solicitat statutul de refugiat in tara noastra, invocand motive de natura economica".

"SRI a luat la cunostinta despre prezenta in Romania a cetateanului tunisian Tarek Belgacem (nascut la 27.03.1991 in Aoulad Chamek - Tunisia) in urma cooperarii cu MAI: la 30.01.2011, strainul a fost depistat de cadrele institutiei mentionate cand a intentionat sa intre ilegal in Romania. Ulterior, Tarek Belgacem a solicitat statutul de refugiat in tara noastra,... citeste mai departe despre "Exclusiv Dezvaluiri despre islamistul impuscat la Paris care a trecut prin Romania: De ce nu a avertizat SRI celelalte tari UE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tunisian Romania SRI, #jihadist Romania SRI, #SRI tunisian Romania avertizat UE , #Stiri Administratie