Din Romania in Venezuela si retur

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 10:43
1002 citiri
Din Romania in Venezuela si retur

Am fost hirotonit preot in prima jumatate a anilor '90, in seama unui sat vechi din judetul din Buzau, sat ramas in mare parte numai cu batrani, oameni credinciosi ce avusesera mult de suferit de pe urma regimului comunist, care aveau o multime de povesti de spus.

Una din ele era cea a preotului plecat din acel sat la Bucuresti, de unde, dupa oarece cariera politica in anii '40, a fugit in Venezuela ca sa scape de comunism.

Venezuela, Rai pe pamant. Tara extraordinar de bogata, cu oameni de calitate, feriti cat de cat de nebuniile politice ale Europei, dar cu o multime de europeni ajunsi acolo dupa Al Doilea Razboi Mondial, atrasi de cel mai ridicat nivel de trai din toata America Latina inca de la mijlocul anilor '30.

Lucrurile au cam ramas asa multa vreme in Venezuela, in ciuda tulburarilor politice, iar criza petrolului din anii '70 a adus un nou val de bunastare tarii care nu o ducea deloc rau...

Cum e acum tara asta, am cam aflat toti. Bolivarianul (a se citi ...citeste mai departe despre "Din Romania in Venezuela si retur" pe Ziare.com

#criza Venezela, #comunism Romania, #comunism Venezuela , #Stiri Administratie