Dinu Patriciu a murit - Politicienii il elogiaza: Un liberal autentic, un dusman al comunismului

Marti, 19 August 2014, ora 16:55
1869 citiri
Dinu Patriciu a murit - Politicienii il elogiaza: Un liberal autentic, un dusman al comunismului

Dinu Patriciu a fost un liberal autentic si un dusman al comunismului, dar totodata, si un om inteligent si cultivat, spun colegii sai liberali, care regreta moartea prematura a acestuia.

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat la postul B1 TV ca a fost prieten cu Dinu Patriciu, pe care l-a considerat "cel mai puternic exponent al liberalismului, mai ales economic".

"A devenit celebru cu afirmatia (cand putina lume intelegea) despre 'taierea cozii cainelui dintr-odata'. Era filosofia sa despre tranzitie. Am avut o tranzitie care nu s-a terminat nici dupa 25 de ani, lenta. Daca ar fi fost mai multi care sa gandeasca cum gandea Dinu Patriciu, Romania era acum departe", a mai spus Ludovic Orban.

Acesta a elogiat si faptul ca Dinu Patriciu a reusit sa faca din Rompetrol, o rafinarie aflata pe lista intreprinderilor ce urmau sa fie inchise de Guvernul Ciorbea, o rafinarie performanta, un "actor nu numai national, ci si regional".

La randul sau, Dinu Zamfirescu, unul dintre ...citeste mai departe despre "Dinu Patriciu a murit - Politicienii il elogiaza: Un liberal autentic, un dusman al comunismului" pe Ziare.com

#Dinu Patriciu murit, #Dinu Patriciu murit reactii , #Stiri Administratie