Directorul Centrului Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor, retinut de DNA

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 16:40
1264 citiri
Directorul Centrului Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor, retinut de DNA
Adrian Dume, retinut de DNA pentru coruptie. Sursa foto: Ro.stiri.yahoo.com

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Oradea au dispus retinerea lui Dumitru Adrian Dume, director general manager al Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marti Agerpres, Dume va fi prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile la Judecatoria Oradea.

Din ordonanta de retinere rezulta ca exista date si indicii temeinice potrivit carora Adrian Dume ar fi conceput si pus in aplicare un sistem de plata privind proiecte finantate de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor, prin intocmirea unor documente false menite sa ateste, din punct de vedere financiar, cheltuieli legate de organizarea si desfasurarea unor evenimente care nu au avut loc in realitate, pentru perioada mai - iulie.

"Concret, in 24 mai, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor a organizat o sesiune de selectie a unor proiecte care urmau sa beneficieze, pe parcursul anului 2013, de finantare nerambursabila din fondurile acestei institutii. Ca urmare a acestei selectii, pentru doua proiecte ale Asociatiei "Opera Per Sempre' s-a aprobat o finantare in suma totala de 50.000 lei.

Ulterior, asociatia a inaintat catre Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor documente justificative referitoare la cheltuielile efectuate, pe baza carora a fost virata in contul asociatiei suma totala de 36.000 lei", sustin procurorii,

DNA precizeaza ca, din actele de la dosar, a rezultat ca, in realitate, evenimentele in cauza nu au avut loc, iar documentele justificative pe baza carora centrul a efectuat platile au atestat imprejurari nereale.

Modul de operare ar fi fost conceput si pus in aplicare chiar de Adrian Dume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Adrian Dume DNA, #coruptie Adrian Dume, #dosare DNA, #arestare preventiva Adrian Dume , #Stiri Administratie