DNA a clasat acuzatiile pentru Pescariu si Florica, dar decizia poate fi atacata in instanta

Sambata, 28 Martie 2015, ora 22:24
1079 citiri
DNA a clasat acuzatiile pentru Pescariu si Florica, dar decizia poate fi atacata in instanta
Foto: Curs de Guvernare

Decizia DNA de a clasa acuzatiile aduse lui Dinu Pescariu, Dragos Stan si Claudiu Florica, denuntatori in dosarul Microsoft, a generat o serie de dezbateri in mass-media, legate de momentul in care acestia au facut denunturile respective.

Astfel, potrivit noului Cod Penal, infractiunile de dare de mita si cumparare de mita nu se pedepsesc daca faptuitorul "denunta fapta mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat cu privire la aceasta".

Adjunctul sefului DNA a explicat ca asta ar fi fost si situatia lui Pescariu si Florica, desi in presa au aparut de-a lungul timpului o serie de informatii conform carora cei doi ar fi facut denunturile dupa ce DNA fusese sesizat in acest dosar.

"Au denuntat organului de urmarire penala anterior ca organul de urmarire penala sa aiba cunostinta de savarsirea acelor infractiuni. Noi, chiar daca eram sesizati cu privire la fraude in procesul de licentiere, nu stiam date concrete legate de persoane care au primit mita la acel ...citeste mai departe despre "DNA a clasat acuzatiile pentru Pescariu si Florica, dar decizia poate fi atacata in instanta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Pescariu Florica clasat Microsoft, #Udrea Pescariu clasat acuzatii Microsoft, #denuntatori Microsoft scapat pedeapsa , #Stiri Administratie