DNA a retinut pentru santaj un secretar de stat din Ministerul Transporturilor. Cazul are legatura cu trenul care era sa explodeze in Prahova

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 18:34
1022 citiri
DNA a retinut pentru santaj un secretar de stat din Ministerul Transporturilor. Cazul are legatura cu trenul care era sa explodeze in Prahova
Foto: Arhiva Ziare.com

Ninel Cercel, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a fost retinut vineri seara, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, fiind acuzat de savarsirea infractiunii de santaj.

Procurorii spun ca "exista date si probe" din care reiese ca la data de 31 octombrie 2017, in statia Comarnic, jud. Prahova, "s-a constatat un inceput de incendiu la un tren de marfa care transporta ingrasamant - azotat de amoniu de la societatea AZO MURES SA".

Citeste si A fost pericol de explozie la Breaza, dupa ce un tren a luat foc.

Conducerea CFR a luat masurile necesare, iar incidentul nu a fost tratat ca un "eveniment grav".

"In contextul acestui incident, incepand cu data de 01.11.2017, inculpatul CERCEL NINEL, profitand de functia de secretar de stat, i-a solicitat direct sau prin intermediari, partii vatamate, in mod imperativ sa-si dea demisia din functia de manager al CZM Brasov, caci in caz contrar va fi demis, chiar daca incidentul nu s-a produs pe raza sa teritoriala de responsabilitate.

Varianta oferita de inculpat partii vatamate in schimbul demisiei a fost ca va fi absolvit de orice raspundere disciplinara, va avea in continuare un post de consilier pe care inculpatul il va infiinta special si la Brasov, promitandu-i totodata ca ulterior, in cadrul reorganizarii CFR Marfa, il va sustine in fata ministrului pentru a fi numit sef de regionala", se arata in comunicatul remis presei de DNA.

Cel vizat nu a acceptat propunerile secretarului de stat, asa ca Ninel Cercel a recurs ulterior la amenintarea cu "controale", in urma carora partea vatamata urma sa fie demisa din functie.

"Aceste mijloace de constrangere au fost puse in practica, deoarece chiar din data de 03.11.2017, inculpatul a trimis la Brasov doua echipe de control, iar in aceeasi zi persoana vatamata a fost notificata ca la data de 06.11.2017 este convocata la Bucuresti, intrucat face obiectul unei cercetari disciplinare", se arata in comunicatul DNA.

Procurorii spun ca inculpatul Ninel Cercel ar fi urmarit indepartarea managerului CZM Brasov din functie, deoarece acesta s-ar fi opus in repetate randuri ca anumite societati private de transport "sa beneficieze, in detrimentul CFR Marfa, de contractul avut de aceasta societate cu AZO MURES SA".

Secretarul de stat a fost retinut si prezentat in aceasta seara Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. ...citeste mai departe despre "DNA a retinut pentru santaj un secretar de stat din Ministerul Transporturilor. Cazul are legatura cu trenul care era sa explodeze in Prahova" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#secretar stat Transporturi retinut DNA , #Stiri Administratie