DNA a trimis in judecata doi angajati Romatsa pentru luare de mita si spalare de bani

Luni, 20 Martie 2017, ora 18:23
1007 citiri
DNA a trimis in judecata doi angajati Romatsa pentru luare de mita si spalare de bani
Foto: Ziare.com

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Cluj - Biroul Teritorial Baia Mare au trimis in judecata doi angajati ai Romatsa, care si-au recunoscut vinovatia.

Potrivit comunicatului, cei doi sunt Ritiu Traian - Anton, la data faptei director in cadrul Directiei Serviciilor de Navigatie Aeriana Baia Mare (subordonata Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa RA Bucuresti), pentru savarsirea infractiunii de complicitate la infractiunea de dare de mita, si Dragomirescu Petre Gabriel, la data faptelor expert I in cadrul Romatsa RA Bucuresti - Administratia Centrala - Directia tehnica - Serviciul investitii, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita in forma continuata si participatie improprie sub forma instigarii la infractiunea de spalare de ban.

DNA arata ca, in perioada 2013 - 2014, Ritiu a dispus achizitionarea, prin atribuire directa, a 16 lucrari de constructii (in valoare totala de 393.637 lei fara TVA), privind renovari si amenajari interioare in spatiile apartinand Directiei Serviciilor de Navigatie Aeriana Baia Mare, lucrari care s-au realizat prin finantare din bugetul Romatsa Regia Autonoma Bucuresti.

Lucrarile respective au fost atribuite catre SC Mozigres Construct SRL Baia Mare, societate comerciala administrata de catre alti doi inculpati, Pop Vasile si Pop Mihai - Vasile.

In acest context, in conditiile in care toate facturile erau aprobate de catre Romatsa RA - Administratia Centrala, pentru buna derulare a contractelor si acceptarea unor situatii de lucrari nereale, Dragomirescu a pretins si primit, in trei transe, de la cei doi oameni de afaceri suma totala de 49.200 lei.

In cazul primei transe de bani, in valoare de 12.000 lei, Dragomirescu a beneficiat de ajutorul directorului Ritiu, care le-a transmis celorlalti doi inculpati ce suma trebuie data ca mita si cum.

Pentru a disimula originea ilicita a sumei respective, Dragomirescu a instigat doi oameni de afaceri sa creeze un circuit financiar si i-a determinat pe acestia sa intocmeasca documente contabile in acest sens.

Ritiu si Dragomirescu au declarat expres ca recunosc comiterea faptelor retinute in sarcina lor, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si sunt de acord cu felul si cuantumul pedepselor aplicate, precum si cu forma de executare a acestora, respectiv: un an de inchisoare cu suspendare si, respectiv, 2 ani si 11 luni de inchisoare, tot cu suspendare.

...citeste mai departe despre "DNA a trimis in judecata doi angajati Romatsa pentru luare de mita si spalare de bani" pe Ziare.com

#DNA trimis judecata angajati Romatsa, #angajati Romatsa luare mita spalare bani , #Stiri Administratie