Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

DNA acuza Inspectia Judiciara ca a prezentat date trunchiate si publica concluzia raportului de control: Kovesi a eficientizat DNA, detine competentele necesare exercitarii functiei

DNA acuza Inspectia Judiciara ca a prezentat date trunchiate si publica concluzia raportului de control: Kovesi a eficientizat DNA, detine competentele necesare exercitarii functiei
Directia Nationala Anticoruptie a facut vineri publice integral concluziile raportului Inspectiei Judiciare, acuzand conducerea IJ ca a prezentat partial, trunchiat si a scos din context anumite date privind controlul facut la DNA.

DNA arata intr-un comunicat de presa, transmis vineri, ca Inspectia Judiciara a lansat in spatiul public informatii din raportul facut in urma controlului la aceasta unitate de parchet, inainte ca Directia Nationala Anticoruptie sa formuleze obiectiuni.

"Directia Nationala Anticoruptie isi exprima dezaprobarea fata de modul in care conducerea Inspectiei Judiciare gestioneaza datele continute intr-un document provizoriu, in conditiile in care acest document nu este unul finalizat si nici nu a fost asumat de vreo institutie", conform comunicatului de presa.

Citeste si Inspectia Judiciara a transmis CSM raportul privind rezultatele controlului la DNA

O prima versiune a Raportului a fost transmisa la data de 26 septembrie, de catre Inspectia Judiciara, Directiei Nationale Anticoruptie, in vederea formularii de obiectiuni.

"Obiectiunile au fost trimise de catre DNA Inspectiei Judiciare la data de 2 octombrie 2017 pentru a fi luate in considerare la redactarea versiunii finale a Raportului. Numai dupa valorificarea obiectiunilor DNA, Raportul avizat si discutat in sedinta Sectiei pentru procurori a CSM dobandeste caracter definitiv si devine public. Prin prezentarea partiala, trunchiata si scoasa din context a unor date din Raportul nefinalizat al Inspectiei Judiciare, precum si prin publicarea acestor date inainte de sustinerea obiectiunilor si a punctului de vedere de catre DNA, se creeaza o imagine falsa asupra rezultatului inspectiei", conform sursei mentionate.

DNA arata ca, avand in vedere modul defectuos de gestionare a raportului, institutia isi rezerva dreptul de a afisa "forma integrala continand concluziile privind 'managementul procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi' si managementul celor doi procurori adjuncti ai DNA, din cuprinsul Raportului (document provizoriu) care ne-a fost transmis la data de 26 septembrie 2017".

In forma publicata de DNA, concluziile Inspectiei Judiciare sunt ca "procurorul sef Laura Codruta Kovesi, prin modul in care a organizat, coordonat si controlat activitatea personalului din subordine, a reusit sa eficientizeze activitatea DNA, rezultatele fiind oglindite in datele statistice pe anul 2016 si sem I/2017 atat la nivelul intregii unitati, cat si la nivelul sectiilor s ...citeste mai departe despre "DNA acuza Inspectia Judiciara ca a prezentat date trunchiate si publica concluzia raportului de control: Kovesi a eficientizat DNA, detine competentele necesare exercitarii functiei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 443 ori