DNA cere avizul lui Iohannis pentru urmarirea penala a fostului ministru Valerian Vreme

Miercuri, 26 Iulie 2017, ora 16:55
1209 citiri
DNA cere avizul lui Iohannis pentru urmarirea penala a fostului ministru Valerian Vreme
Foto: captura YouTube / Ion Vaciu

DNA a demarat procedura pentru inceperea urmaririi penale a lui Valerian Vreme, fost ministru al Comunicatiilor in Guvernul Boc, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

Conform prevederilor legale si constitutionale, solicitarea este semnata de procurorul sef al DNA si transmisa procurorului general, acesta urmand sa o adreseze presedintelui Klaus Iohannis, singurul in masura sa decida inceperea urmaririi penale pentru un fost ministru.

"Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, precum si un numar de 4 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala", se arata in comunicatul DNA.

Procurorii spun ca din probele detinute rezulta suspiciunea rezonabila ca in perioada septembrie 2010 - februarie 2012, Vreme Valerian, in calitate de ministru al Comunicatiilor, a incheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract, prin incalcarea dispozitiilor legale privind achizitiile publice.

"Contractul avea ca obiect inchirierea pe o durata de 16 luni si 13 zile, cu optiune de cumparare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft in scoli. Acest lucru s-a intamplat in conditiile in care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea incheierea unui astfel de contract subsecvent", se arata in comunicatul DNA.

Procurorii sustin ca, prin acest demers, Ministerul Comunicatiilor a fost prejudiciat cu 11.291.793,99 euro, suma constituindu-se in patrimoniu necuvenit pentru D.Con-Net AG.

DNA a mai cerut si in 2014 inceperea urmaririi penale a lui Valerian Vreme, pe atunci deputat, in dosarul Microsoft, iar plenul Camerei Deputatilor a avizat cererea favorabil, prin vot.

C.B. ...citeste mai departe despre "DNA cere avizul lui Iohannis pentru urmarirea penala a fostului ministru Valerian Vreme" pe Ziare.com

#DNA Iohannis urmarire penala Vreme, #Valerian Vreme dosar DNA , #Stiri Administratie