DNA cerere arestarea lui Valcov: Avea un seif plin de aur facut din trafic de influenta

Marti, 24 Martie 2015, ora 13:14
1394 citiri
DNA cerere arestarea lui Valcov: Avea un seif plin de aur facut din trafic de influenta

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a cerut Parchetului de pe langa ICCJ sesizarea Senatului pentru avizarea urmarii penale, retinerii si arestarii fostului ministru al Finantelor Darius Valcov, acuzat de trafic de influenta, intr-un nou caz.

Potrivit unui comunicat al DNA, se cer masurile in cazul senatorului PSD pentru "savarsirea, in exercitiul functiei de senator si ministru in Guvernul Romaniei, a infractiunii de efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale".

Darius Valcov ar fi primit, printre altele, 3 lingouri de aur, in greutate de 3 kilograme, un tablou cu rama aurie inscriptionat Renoir, un tablou inscriptionat Jean Coteau si o pictura pe lemn inscriptionata Aurel Acasandrei, toate fiind depozitate intr-un seif.

De asemenea, au mai fost depozitate si sumele de 90.000 de dolari si 1.323.850 de lei.

"Produsul infractional obtinut in urma savarsirii infractiunilor fata de care se efectueaza cercetari (trafic de influenta si efectuare de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale) a fost depozitat intr-un seif, lasat spre pastrare unei persoane apropiate", se mai arata in comunicatul DNA, facand referire la bunurile primite de fostul ministru al Finantelor.

Citeste mai departe despre "DNA, noua cerere de arestare pentru Darius Valcov: Avea seif cu lingouri de aur, multi bani si tablouri" pe Ziare.com.

#Darius Valcov trafic influenta, #Darius Valcov DNA, #Darius Valcov seif, #Darius Valcov cerere arestare, #Darius Valcov lingouri aur , #Stiri Administratie