DNA: Condamnatii sa fie liberati conditionat, doar daca au achitat prejudiciul

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 13:11
1280 citiri
DNA: Condamnatii sa fie liberati conditionat, doar daca au achitat prejudiciul
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat conducerea Parchetului General cu analizarea oportunitatii promovarii unui Recurs in Interesul Legii (RIL) in materia dispozitiilor liberarii conditionate, considerand ca acestea trebuie sa fie aplicabile daca persoana condamnata a achitat prejudiciul.

Potrivit unui raspuns comunicat vineri de DNA la solicitarea Agerpres, examinarea jurisprudentei nationale existente a evidentiat orientari ce releva caracterul neunitar al acesteia.

"Unele instante - analizand legea aplicabila si avand in vedere succesiunea mai multor legi penale (...) ce instituie obligatia de aplicare a legii penale mai favorabile, precum si decizia Curtii Constitutionale nr. 265/2014 si avand in vedere ca institutia liberarii conditionate constituie o modalitate de executare a unei parti din pedeapsa inchisorii - au considerat ca analiza cererii de liberare conditionata trebuie sa aiba in vedere legea penala mai favorabila, indiferent ca legea penala mai ...citeste mai departe despre "DNA: Condamnatii sa fie liberati conditionat, doar daca au achitat prejudiciul" pe Ziare.com

#DNA eliberare conditionata, #eliberare conditionata platit prejudiciu , #Stiri Administratie