DNA ii cere lui Iohannis aviz pentru urmarirea penala a 3 fosti ministri in dosarul Microsoft 2

Miercuri, 23 Noiembrie 2016, ora 13:11
1005 citiri
DNA ii cere lui Iohannis aviz pentru urmarirea penala a 3 fosti ministri in dosarul Microsoft 2
Foto: Arhiva Ziare.com

DNA a cerut presedintelui Klaus Iohannis, prin intermediul procurorului general, sa avizeze urmarirea penala a fostilor ministri Dan Nica, Adriana Ticau si Alexandru Athanasiu, acuzati de abuz in serviciu in dosarul cunoscut in presa sub numele de Microsoft 2.

In solicitarea DNA se arata, printre altele, ca Dan Nica, fost ministru al Comunicatiilor in perioada 2000-2004, a incalcat dispozitiile legale privind achizitiile publice si a initiat si sustinut doua hotarari de guvern prin care s-a aprobat incheierea unui contract comercial intre Guvern si Fujitsu Siemens Computers GmbH, referitor la inchirierea de licente Microsoft, se arata intr-un comunicat al DNA.

Procurorii spun ca Dan Nica a invocat, in mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, facand astfel ca firma sa fie favorizata prin evitarea organizarii unei licitatii publice.

In acest mod, Dan Nica este cauzat ca a prejudiciat statul cu 47.594.843,88 de dolari.

Citeste mai departe despre "DNA ii cere lui Iohannis aviz pentru urmarirea penala a 3 fosti ministri in dosarul Microsoft 2" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#DNA ministri Microsoft presedinte aviz , #Stiri Administratie