Al 5-lea dosar DNA pentru Ghita: Ar fi luat spagi de pana la 10 milioane de euro pentru contracte cu statul

Luni, 27 Februarie 2017, ora 22:00
852 citiri
Al 5-lea dosar DNA pentru Ghita: Ar fi luat spagi de pana la 10 milioane de euro pentru contracte cu statul
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA Ploiesti vor propune Tribunalului Prahova emiterea unui nou mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, disparut din decembrie si dat in urmarire, in cel mai nou dosar in care fostul deputat este acuzat de trafic de influenta, spalare a banilor si constituire de grup infractional organizat.

In acest dosar luni au fost retinuti administratorul Asesoft International, Cristian Anastasescu, care este cumnatul lui Ghita, si directorul Teamnet International, Bogdan Padiu. Cei doi urmeaza a fi prezentati, marti, instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

DNA suspecteaza ca trei firme conduse sau controlate de rude sau prieteni ai lui Ghita i-ar fi dat acestuia 50 de milioane de lei, pe care fostul deputat sa ii dea mai departe ca mita.

Banii erau destinati unor ministri sau functionari publici care sa contribuie la castigarea unor noi contracte de catre cele trei societati, potrivit unor surse citate de News.ro.

Ghita, Anastasescu si Badiu, inclupati in noul dosar

DNA a informat, intr-un comunicat de presa transmis luni seara, ca Ghita, Anastasescu si Padiu sunt inclupati in noul dosar de coruptie.

Ghita este cercetat pentru trafic de influenta, spalare a banilor si constituire de grup infractional organizat, in timp ce Anastasescu si Padiu sunt suspectati de complicitate la infractiunile savarsite de fostul deputat.

In al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghita procurorii suspecteaza ca fostul deputat, care pana in anul 2012, cand a fost ales in Parlament, a fost reprezentant al Teamnet International Asesoft International, a pretins si primit bani de la reprezentantii celor doua societati.

Ghita a primit acei bani pentru a determina factorii decizionali ai unor institutii si autoritati publice sa le atribuie contracte de prestare de servicii IT sau sa se asigure de buna functionare a contractelor deja existente.

Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achizitie de programe informatice finantate din fonduri publice, dar si din fonduri europene, incheiate intre anii 2007 si 2015.

"Pentru crearea unei aparente de legalitate in ceea ce priveste acordarea acestor sume de bani pretinse, Ghita Sebastian Aurelian a indicat ca modalitate de transfer al sumelor de bani de care era interesat simularea unor operatiuni comerciale prin incheierea unor contracte comerciale de catre aceste societati in calitate de beneficiar, cu societati comerciale controlate ...citeste mai departe despre "Al 5-lea dosar DNA pentru Ghita: Ar fi luat spagi de pana la 10 milioane de euro pentru contracte cu statul" pe Ziare.com

#DNA mandat arestare Ghita, #DNA Ghita disparut , #Stiri Administratie