Doamna Olguta a declansat lupta cu morile de vant

Luni, 15 Mai 2017, ora 11:14
1024 citiri
Doamna Olguta a declansat lupta cu morile de vant

Observ ca doamna Lia Olguta Vasilescu n-are liniste, daca nu face valuri mari in jurul ei.

Dupa ce acum cateva luni ridicase cogeamitea tsunami anuntand dublarea salariilor si a trebuit sa revina in zilele urmatoare cu explicatii cam in coada de peste, recent a vorbit din nou neintrebata, declansand taifunul cu plafonarea indemnizatiilor speciale pentru mame.

Tot neintrebata, intrucat premierul s-a declarat surprins auzind asa ceva, iar partidul s-a lepadat imediat de Satana, prin chiar glasul liderului Dragnea care, ca sa n-o acuze pe doamna ministru ca ne-a spus cai verzi pe pereti, a preferat formula "nu a comunicat bine".

Cand spui in lumea buna social democrata ca n-ai comunicat bine inseamna ca ai vorbit ce nu trebuia, iar domnul Dragnea si-a insusit perfect sintagma, convins probabil ca asta il face mult mai intelectual decat pare la prima vedere.

Dar chiar si asa, cred ca doamna Olguta s-a ofuscat rau, cand a aflat ca atat Grindeanu, cat si Dragnea se dezic de dansa. Chiar si ofuscata, m-as fi asteptat insa sa explice public la ce s-a gandit cand sustinea atat de infocata plafonarea indemnizatiilor si eventual cu ce argumente a contracarat-o seful de partid, aplicandu-i si o "mustrare verbala", ca sa se invete minte si "sa nu se mai intample".

Intrucat nici doamna Olguta nu ne-a explicat cum a gandit chestia cu plafonarea indemnizatiile si nici domnul Dragnea nu s-a pronuntat clar cu neplafonarea, incerc sa-mi fac singur cateva supozitii in locul lor.

Inainte de toate, cred ca ideea plafonarii a incoltit in capul ministrului din populism stangist. Sa vada mamicile sarace cum sunt trimise la colt cele bogate, ca prea s-au imbuibat, mama lor!

In plus, neplafonarea indemnizatiilor are o istorie care isi asteapta polita. Ea a fost introdusa in lege prin insistenta liberalilor, pe un principiu liberal: nimeni nu-i poate plafona dreptul celui care a cotizat fara niciun plafon. Pam-pam!

In opinia mea, doamna Olguta a simtit ca-i vine apa la moara dupa alegeri, ca acum e bataia pestelui, ca tocmai tine in mana painea si cutitul. Daca da cu barda in bogati, partidul o va lauda, iar daca loveste in liberali o va proslavi. Nici prin cap nu i-a trecut ca va da in bara.

Domnul Grindeanu a ramas probabil incurcat la prima vedere. O dovedesc declaratiile facute cu acest prilej, din care extrag:

"Este o analiza pe care si Ministerul Muncii, si Ministerul Finantelor trebuie sa o prezinte in perioada urmatoare si exista posibilitatea sa ...citeste mai departe despre "Doamna Olguta a declansat lupta cu morile de vant" pe Ziare.com

#Lia Olguta Vasilescu ministru, #ministerul muncii, #Ministerul Finantelor, #mustrare verbala, #Sorin Grindeanu prim ministru , #Stiri Administratie