Documentele care fac lumina in dosarul Revolutiei vor fi declasificate: Procurorii au de studiat metri de stenograme

Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 16:46
1086 citiri
Documentele care fac lumina in dosarul Revolutiei vor fi declasificate: Procurorii au de studiat metri de stenograme
Foto: site Asociatia 21 Decembrie

Procurorii care se ocupa de dosarul Revolutiei au inceput sa studieze la Senat stenogramele audierilor facute in comisiile care s-au ocupat de cercetarea evenimentelor din decembrie 1989, iar procurorul general Augustin Lazar a declarat, luni dimineata, ca toate documentele care pot contribui la aflarea adevarului vor fi declasificate.

"Evident, toate documentele care pot sa aduca o contributie, toate documentele care au o contributie pentru a clarifica situatia de fapt la Revolutie trebuie declasificate", a spus procurorul general Augustin Lazar.

Saptamana trecuta, procurorii militari au decis sa extinda urmarirea penala in dosarul Revolutiei pentru infractiuni contra imunitatii, fiind vizata conducerea militara si politica de dupa 22 decembrie 1989.

In acest context, procurorii militari s-au prezentat, deja, la Senat si au inceput sa studieze stenogramele audierilor facute in cele doua comisii senatoriale care s-au ocupat de cercetarea Revolutiei din ...citeste mai departe despre "Documentele care fac lumina in dosarul Revolutiei vor fi declasificate: Procurorii au de studiat metri de stenograme" pe Ziare.com

#stenograme desecretizate dosar Revolutie, #procurori documente comisii Senat Revolutie , #Stiri Administratie