Doi primari renunta la zilele orasului ca sa repare drumurile distruse de inundatii

Marti, 31 Iulie 2018, ora 17:19
1032 citiri
Doi primari renunta la zilele orasului ca sa repare drumurile distruse de inundatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Doi primari, unul din Suceava si unul din Botosani, au decis sa anuleze zilele oraselor, care ar fi trebuit sa aiba loc in perioada urmatoare, iar banii alocati evenimentelor vor fi redirectionati spre investitii, in special in refacerea infrastructurii distruse de inundatiile de vara aceasta.

Primarul orasului Dolhasca din judetul Suceava, Decebal Isachi, a declarat, marti, ca a hotarat sa anuleze zilele orasului, eveniment programat pentru perioada 18-19 august dupa ce a primit de la Guvernul Romaniei doar 16.000 de lei, pentru inlaturarea efectelor inundatiilor.

Consilierii locali din Dolhasca au aprobat proiectul initiat de primar si au decis relocarea sumei de 80.000 de lei catre investitii urgente in infrastructura afectata de inundatii.

"Conform raportului intocmit de comisia mixta de la Prefectura din care fac parte si cei de la ISU si SGA si reprezentanti de la drumurile judetene, ei au stabilit o suma de 476.000 de lei. Nu stiu exact care este suma de care am avea nevoie pentru a face reparatiile in urma inundatiilor, ca nu sunt de specialitate, dar aceasta a fost evaluarea facuta de specialisti care au venit, au constatat.

Si am primit alocarea de la Guvern de 16.000 de lei pentru drumuri. Daca ma raportez la posibilitatile noastre bugetare, suma de 80.000 de lei destinata zilelor orasului este ceea ce putem face in momentul de fata, este ceea ce putem aloca acum. O sa avem bineinteles o analiza pe buget in perioada imediat urmatoare sa mai identificam si alte sume", a declarat primarul orasului Dolhasca, Decebal Isach.

Potrivit acestuia, problemele aparute nu au fost cauzate doar de ploi, ci si pentru ca sunt cetateni care nu inteleg ca trebuie sa isi curete santurile.

"Exista o obligatie in a decolmata si curataa santurile, podetele si am luat o decizie. Am zis ca e bine sa ne apucam sa facem noi santurile, facem podete acolo unde trebuie si cat ne permite bugetul si apoi ne vom indrepta si catre cei care nu inteleg de vorba buna au si obligatii. Nu este normal sa mearga ISU sa iti scoata apa din casa si tu sa stai peste drum cu o bere in mana si sa te uiti la pompieri cum lucreaza. Este jenant. Cred ca decizia de a anula zilele orasului este o decizie normala pe care ar trebui sa o ia in calcul toti primarii", a mai spus edilul din Dolhasca.

Si primarul comunei Stefanesti din judetul Botosani a decis sa anuleze zilele orasului si toate resursele financiare sa fie directionate spre lucrari de inlaturare a pagubelor produse ...citeste mai departe despre "Doi primari renunta la zilele orasului ca sa repare drumurile distruse de inundatii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#primari bani ziua orasului, #primari bani investitii drumuri inundatii , #Stiri Administratie