Dosar penal in urma inregistrarilor cu Kovesi

Luni, 19 Iunie 2017, ora 17:37
1352 citiri
Dosar penal in urma inregistrarilor cu Kovesi
Foto: Arhiva/Ziare.com

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a deschis dosar penal, luni, cu privire la infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare, dupa difuzarea de catre Romania Tv a unor inregistrari cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Informatia a fost confirmata de reprezentantii Parchetului pentru News.ro, dupa ce DNA a sesizat procurorul general in acest caz.

DNA sustine ca inregistrarile nu sunt autentice, ci contin "o serie de fragmente realizate prin juxtapunere, menite a altera continutul real al afirmatiilor" facute de Kovesi in diverse imprejurari, cum ar fi sedinte publice ori sedinte de lucru cu procurorii sectiilor operative.

De asemenea, institutia anticoruptie precizeaza ca "intre fragmentele care se aud pe inregistrari au fost intercalate o serie de sintagme care nu apartin procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie, dar si anumite expresii licentioase pe care nu le-a folosit si nu le foloseste".

Vezi aici ce fragmente din inregistrari spune DNA ca sunt trucate

In plus Directia Anticoruptie precizeaza ca si procurorii sai "s-au sesizat din oficiu sub aspectul infractiunii prevazute de art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000, respectiv folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii".

Amintim ca duminica seara Romania TV a prezentat o serie de inregistrari in care o voce atribuita procurorului-sef al DNA i-ar spune procurorului Jean Uncheselu ca isi doreste sa ajunga mai repede la "domnul premier". Totodata, din fragmentele difuzate mai reiese ca Kovesi ii cearta pe procurori ca nu-si fac treaba si ca institutia devine astfel tot mai expusa atacurilor.

Vezi aici transcrierile inregistrarilor:

Romania Tv a publicat o inregistrare in care Kovesi ar ordona "sa ajungem la premier". DNA acuza manipulare grava, ministrul Justitiei sesizeaza inspectia judiciaraInregistrari in care Kovesi ii cearta pe procurori ca nu-si fac treaba: Daca ne simt ca nu mai avem curaj or sa se urce cu picioarele pe noi!

Purtatorul de cuvant al DNA Livia Saplacan a declarat inca de duminica seara, pentru Ziare.com, ca este vorba despre un montaj intre declaratii publice facute de Kovesi, intre care au fost intercalate "sintagme ce nu-i apartin".

O reactie a venit si de la purtatorul de cuvant al Guvernului Alina Petrescu care a spus ca institutia pe care o reprezinta asteapta ca autoritatile competente s ...citeste mai departe despre "Dosar penal in urma inregistrarilor cu Kovesi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Kovesi inregistrari Romania Tv dosar penal , #Stiri Administratie