Dosarul lui Oprea scoate la suprafata mizeria bagata sub pres de la DIPI: Dezmat pe bani publici

Joi, 12 Mai 2016, ora 19:31
896 citiri
Dosarul lui Oprea scoate la suprafata mizeria bagata sub pres de la DIPI: Dezmat pe bani publici
Foto: Arhiva Ziare.com

Rechizitoriul prin care a fost trimis in judecata, pentru fapte de coruptie, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea contine detalii privind cheltuielile efectuate de Departamentul de Informatii si Protectie Interna din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Procurorii sustin ca justificarea cheltuielilor operative la nivelul DIPI era nelegala si ca motivele invocate erau neverosimile, fiind dat ca exemplu o sursa cu nume de femeie care a fost recompensata cu cantitati mari de bauturi alcoolice ori cu incaltaminte cu numarul "46".

Gabriel Oprea, trimis in judecata in dosarul masinii de lux

Astfel, "ofiteri DIPI care nu exercitau concret atributii operative decontau foarte multe produse de consum ori de lux", se arata in rechizitoriul procurorilor DNA.

Aceste nereguli au iesit la iveala dupa ce fostul secretar de stat in MAI Nicolae Gheorghe a cerut formarea unei echipe de patru ofiteri care sa verifice cheltuielile de protocol ale fostei conduceri a serviciului ...citeste mai departe despre "Dosarul lui Oprea scoate la suprafata mizeria bagata sub pres de la DIPI: Dezmat pe bani publici" pe Ziare.com

#DIPI deconturi cheltuieli parfum iphone, #Gabriel Oprea dosar DIPI , #Stiri Administratie