DNA face filmul noptii in care a fost emisa ordonanta 13 si a trimis dosarul la Parchetul General: Un document cu un aviz negativ a disparut!

Luni, 27 Februarie 2017, ora 09:30
929 citiri
DNA face filmul noptii in care a fost emisa ordonanta 13 si a trimis dosarul la Parchetul General: Un document cu un aviz negativ a disparut!
Foto: Arhiva Ziare.com

DNA anunta prin intermediul unui comunicat de presa ca a decis sa trimita la Parchetul General dosarul privind adoptarea ordonantei de urgena 13/2017, care a scos sute de mii de oameni in strada, iar ulterior a fost abrogata.

In comunicatul DNA se precizeaza ca, la data de 24 februarie, procurorii DNA au dispus clasarea cauzei avand ca obiect infractiunea de "folosire a influentei ori autoritatii ca persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".

De asemenea, au disjuns si declinat catre Parchetul General partea din dosar referitoare la savarsirea infractiunilor de:

Favorizare a faptuitoruluiPrezentare cu rea-credinta, de date inexacte, Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statuluiSustragerea sau distrugerea de inscrisuriSustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuriFals intelectual

Procurorii spun ca avizul de la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul care ar fi putut bloca adoptarea ordonantei 13 in noaptea de 31 ianuarie a fost distrus in Ministerul Justitiei, pentru a se impiedica acest lucru.

In comunicatul DNA, se prezinta mai multe detalii cu privire la acest dosar.

Astfel, in comunicat se precizeaza ca dosarul a fost format ca urmare a unei sesizari formulate de persoane fizice cu privire la savarsirea infractiunilor de favorizare a faptuitorului si prezentare cu rea-credinta de date inexacte Parlamentului sau presedintelui Romaniei.

Ulterior, petentii au completat sesizarea cu privire la savarsirea infractiunii de exercitare a autoritatii si influentei de catre o persoana cu functii de conducere intr-un partid politic, in vederea obtinerii de foloase necuvenite.

Mai tarziu, procurorii au dispus extinderea urmaririi penale in cauza, cu privire la infractiunile de:

- sustragerea sau distrugerea de inscrisuri

- sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri

- fals intelectual

In comunicatul DNA sunt prezentate pe larg toate detaliile cu privire la parcursul controversatei ordonante de urgenta 13/2017 in Guvern, de la forma initiala avuta in vedere de fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, si pana la cea finala.

Astfel, daca initial s-a pornit de la punerea in acord a unor decizii CCR cu Codurile Penale si gratierea unor pedepse, ulterior s-a aju ...citeste mai departe despre "DNA face filmul noptii in care a fost emisa ordonanta 13 si a trimis dosarul la Parchetul General: Un document cu un aviz negativ a disparut!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#DNA dosar ordonanta 13 , #Stiri Administratie