Dragnea si Tariceanu pregatesc un text comun, ca reactie la comunicatul Departamentului de Stat

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 12:53
914 citiri

Presedintii Camerei Deputatilor si Senatului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, pregatesc un text comun, ca reactie la comunicatul Departamentului de Stat al SUA, au precizat, marti, surse politice.

Potrivit surselor citate, Dragnea si Tariceanu lucreaza la un text pe care sa-l semneze in comun, in calitate de presedinti ai celor doua Camere ale Parlamentului, si care sa constituie o reactie asumata politic, dar si institutional, la comunicatul Departamentului de Stat al SUA.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a refuzat marti sa faca declaratii, dupa intalnirea avuta cu Calin Popescu Tariceanu, el afirmand doar ca "o sa fie o comunicare publica din partea Parlamenului".

SUA au anuntat luni seara ca isi exprima "ingrijorarea" in legatura cu modificarile propuse de comisia parlamentara speciala, avertizand ca masurile risca sa afecteze actiunile de combatere a coruptiei si independenta Justitiei din Romania.

"SUA constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei are in vedere adoptarea de legislatie care ar putea submina lupta impotriva coruptiei si ar slabi independenta judiciara in Romania.

Aceasta legislatie, propusa initial de Ministerul Justitiei, ameninta progresele inregistrate de Romania in ultimii ani pentru construirea unor institutii judiciare puternice, protejate de amestec politic. Indemnam Parlamentul Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei", se arata in comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA.

Reactia ministrului Toader la mesajul Departamentului de Stat: Parlamentul nu poate fi impiedicat sa legiferezeIordache reactioneaza la mesajul dur al Departamentului de Stat al SUA: Despre ce discutam?Dupa mesajul dur al SUA pe Justitie, Tariceanu l-a chemat pe ministrul de Externe la el in birouPredoiu: Nu pot sa accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbeste RomanieiOlguta Vasilescu, dupa criticile Departamentului de Stat: Romania este stat suveranMai multe organizatii civice, printre care si cea a lui Dacian Ciolos, cer demisia lui Dragnea si Tariceanu, dupa comunicatul Departamentului de Stat ...citeste mai departe despre "Dragnea si Tariceanu pregatesc un text comun, ca reactie la comunicatul Departamentului de Stat" pe Ziare.com

#reactie oficiala coalitie departament stat, #reactie Tariceanu departament stat, #reactie Dragnea departament stat american , #Stiri Administratie