Dragnea: Varianta finala a proiectului de descentralizare, decisa miercuri in USL

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 20:01
1702 citiri
Dragnea: Varianta finala a proiectului de descentralizare, decisa miercuri in USL

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti, ca varianta finala a proiectului de lege privind descentralizarea va fi discutata miercuri in USL, cand se vor transa si aspecte privind descentralizarea porturilor, a salilor de cinema si a ANPS.

"In seara asta sau maine, cel mai probabil maine vom avea dupa-amiaza o discutie finala in USL, vom prezenta varianta finala a proiectului de lege in USL si acolo va fi luata decizia finala pe toate aspectele, inclusiv pe chestiunea legata de descentralizarea porturilor", a spus Dragnea, dupa o dezbatere pe tema descentralizarii organizata marti la MDRAP.

El a precizat ca miercuri in USL se va decide daca transferul porturilor se va realiza prin proiectul de lege privind descentralizarea sau se va face ulterior, printr-un alt act normativ.

"Vom lua o decizie probabil ca maine dupa-amiaza daca transferul porturilor se va realiza prin aceasta lege a descentralizarii sau ulterior prin alt act normativ", a spus Dragnea.

USL va lua o decizie si in privinta ANPS

Dragnea a mai spus ca tot miercuri USL va lua o decizie si in privinta descentralizarii Agentiei Nationale de Prestatii Sociale (ANPS).

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la B1, ca descetralizarea reprezinta "o prostie majora" si o emblema a neputintei acestui Guvern, el apreciind ca era necesara o reorganizare adminstrativa.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti, la o dezbatere privind proiectul de descentralizare asupra caruia Guvernul isi va angaja raspunderea, ca exista in mod real posibilitatea ca porturile sa nu mai transferate catre autoritatile locale, din motive pur juridice.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, la finalul unei sedinte cu ministrii liberali, ca este posibil ca porturile dunarene sa ramana in administrarea Ministerului Transporturilor, in urma procesului de descentralizare, precizand ca este vorba de angajamente europene.

Antonescu a precizat ca au fost discutii asupra unor "tuse finale" in cazul proiectului descentralizarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#USL descentralizare, #proiect descentralizare , #Stiri Administratie