Droguri de 16 milioane de euro, confiscate anul trecut in Romania

Vineri, 06 Martie 2015, ora 23:16
789 citiri
Droguri de 16 milioane de euro, confiscate anul trecut in Romania
Foto: Someseanul

Procurorul sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Giorgiana Hosu, a declarat vineri ca, in 2014, au fost confiscate droguri in valoare totala de 16 milioane de euro.

Cu prilejul prezentarii bilantului DIICOT pe anul trecut, Hosu a aratat ca, in privinta traficului si consumului de droguri, fenomenul a cunoscut usoare cresteri, Romania ramanand totusi o tara de tranzit.

"Au aparut, si acesta este grav, noi substante cu efecte psihoactive, efectele fiind severe pentru consumatori. In general, heroina este adusa de catre grupuri infractional-organizate, formate din cetateni turci cu conexiuni pe teritoriul Romaniei (...)

Cocaina, din anchetele noastre, am constatat ca intra in tara prin frontiera albastra, iar piata interna este limitata, dat fiind pretul mare al acestui tip de drog de mare risc. Au fost folosite ca metode de disimulare dintre cele ...citeste mai departe despre "Droguri de 16 milioane de euro, confiscate anul trecut in Romania" pe Ziare.com

#droguri confiscate 2014, #bani droguri confisate, #raport DIICOT 2014 , #Stiri Administratie