Dumitrescu: Proiectul bugetului de stat va intra in Parlament probabil la sfarsitul lunii

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 18:14
1257 citiri
Dumitrescu: Proiectul bugetului de stat va intra in Parlament probabil la sfarsitul lunii

Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a declarat luni ca proiectul bugetului de stat va intra in Parlament probabil la sfarsitul lunii.

Probabil la sfarsitul lunii vom primi proiectul bugetului de stat, care va insemna cel putin o saptamana de dezbateri in comisii si in plen", a afirmat Dumitrescu, la finalul sedintei Biroului Permanent al Senatului.

In ceea ce priveste parcursul procedural al proiectului, el a precizat ca este sesizat Parlamentul de catre Guvern, apoi Birourile Permanente reunite sesizeaza Comisiile de buget-finante ale celor doua Camere, care vor elabora raportul asupra proiectului de act normativ, urmand dezbaterea in Camerele reunite.

"Saptamana viitoare incercam sa mai facem o zi de plen, pentru ca avem foarte multe proiecte legislative si atunci riscam ca in decembrie sa avem prea mult (...). Sunt foarte multe proiecte legislative ale colegilor nostri, unele care se repeta. Abia am reusit, tumultos, sa dezbatem legea cu privire la interzicerea procedurilor cu privire la exploatarea gazelor de sist si acum este alta. In legatura cu cresterea alocatiilor pentru copii, sunt vreo patru initiative", a spus senatorul social-democrat.

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca proiectele legii descentralizarii si bugetului de stat pe 2014 vor fi adoptate in sedinta de guvern din 14 noiembrie si apoi trimise spre Parlament.

"In ziua de 14 vom avea sedinta de guvern in care finalizam si adoptam proiectul legii descentralizarii. Proiectul va pleca imediat la Parlament, cu propunerea din partea noastra, sigur, daca birourile reunite vor fi de acord ca prezentarea Legii descentralizarii, asupra careia ne angajam raspunderea, sa fie facuta in data de 19 (n.r. - noiembrie), marti, conform calendarului constitutional si dupa aceea eventual sa poata fi parcurse si celelalte proceduri constitutionale, in asa fel incat Legea descentralizarii sa intre in vigoare de la 1 ianuarie. Tot pe 14, in sedinta din 14 (noiembrie - n.r.), vom trimite catre Parlament proiectul legii bugetului de stat, cu propunerea ca in primele doua saptamani, pana la 1 decembrie, sa fie dezbatut in comisiile de specialitate si Comisiile de buget-finante si la inceputul lunii decembrie, plenul Parlamentului sa poata da votul asupra Legii bugetului, astfel incat toti ordonatorii de credite, institutii publice centrale sau locale, sa poata intra efectiv cu un nou buget de la 1 ianuarie", a detaliat premierul Ponta, la finalul reuniunii conducerii USL.

#adoptare buget, #proiect buget, #buget parlament , #Stiri Administratie