Dumitru Nicolae, condamnat in dosarul Microsoft, va fi liberat conditionat. In cazul lui Cocos decizia a fost amanata

Vineri, 15 Septembrie 2017, ora 19:57
1047 citiri
Dumitru Nicolae, condamnat in dosarul Microsoft, va fi liberat conditionat. In cazul lui Cocos decizia a fost amanata
Foto: Arhiva Ziare.com

Omul de afaceri Dumitru Nicolae - condamnat la doi ani si patru luni de inchisoare in dosarul "Microsoft" - va fi liberat conditionat, a decis, vineri, Tribunalul Ilfov. Decizia instantei este definitiva.

Tribunalul Ilfov a mentinut, astfel, decizia luata in 2 august de Judecatoria Sectorului 4, de liberare conditionata a lui Dumitru Nicolae.

Citeste si DNA: Nicolae Dumitru i-a dat lui Bittner 3,8 milioane de dolari pentru deblocarea contractului Microsoft

"Respinge ca nefondata contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei (...) pronuntata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti. Dispune punerea de indata in libertate a condamnatului Dumitru Nicolae", este decizia pronuntata vineri de Tribunalul Bucuresti.

In cazul lui Dorin Cocos, magistratii au amanat pana in 26 octombrie pronuntarea unei decizii privind liberarea conditionata, la solicitarea avocatilor omului de afaceri.

In 16 august, magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au respins propunerea de liberare conditionata a omului de afaceri Dorin Cocos, incarcerat la Penitenciarul Jilava, unde executa pedeapsa de doi ani si patru luni de inchisoare in dosarul "Microsoft", in care este acuzat ca a primit noua milioane de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltarii Regionale si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor. Decizia nu a fost definitiva, fiind atacata la Tribunalul Ilfov.

Potrivit Judecatoriei Sector 4, omul de afaceri Dorin Cocos nu trebuie liberat conditionat deoarece condamnatul inca nu are formata o atitudine de respect fata de valorile sociale si ordinea de drept. Conform motivarii instantei, Dorin Cocos a participat la 14 programe educative, incluzand dezbateri, recenzii de carte, spectacole, concursuri tematice, cercuri de lectura.

In cazul lui Nicolae Dumitru, in 2 august Judecatoria Sectorului 4 a decis liberarea conditionata a acestuia, iar magistratii arata in motivarea deciziei ca in perioada detentiei omul de afaceri a avut un comportament corespunzator, a fost recompensat de patru ori, a castigat prin munca 36 de zile si a participat la activitati culturale.

Judecatorul mai retine ca timpul petrecut in inchisoare de Nicolae Dumitru a fost suficient pentru reeducarea condamnatului si ca acest ...citeste mai departe despre "Dumitru Nicolae, condamnat in dosarul Microsoft, va fi liberat conditionat. In cazul lui Cocos decizia a fost amanata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dumitru Nicolae liberat Microsoft, #Dumitru Nicolae Microsoft , #Stiri Administratie