Dupa problemele de la TAROM, Ministerul Transporturilor incepe luni controale amanuntite

Vineri, 10 Noiembrie 2017, ora 20:45
821 citiri
Dupa problemele de la TAROM, Ministerul Transporturilor incepe luni controale amanuntite
Foto: Arhiva Ziare.com

Fiecare compartiment al companiei TAROM va fi verificat incepand de luni, a declarat, vineri, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Dragos Titea, subliniind ca ministrul de resort a constituit o comisie care va face "putina ordine" in companie.

"Domnul ministru (Felix Stroe, ministrul Transporturilor - n.red.) a dispus o comisie care sa stea alaturi de cei de la compania TAROM, impreuna cu toti factorii de decizie, sa facem putina ordine in companie, deoarece nimeni nu isi mai permite sa lucreze intr-o dezordine si harababura, cum a fost pana acum la TAROM.

Ati vazut foarte bine toate problemele care au fost la TAROM si vreau sa va dau doar cateva exemple. Referitor la intarzieri, in anul 2015 am avut 721.000 de lei pierderi, in anul 2016 am avut 2,3 milioane. Sunt si pierderi cauzate de partea tehnica, sunt lucruri normale, care se intampla la toate companiile, dar siguranta pasagerilor este primordiala. De luni vom lua la purificat (sic!) fiecare compartiment al companiei TAROM", a spus secretarul de stat pe aeroportul Otopeni.

Acesta a precizat ca la nivelul companiei TAROM a inceput si o evaluare a personalului, deoarece "e momentul sa punem osul la munca" pentru a aduce compania acolo unde ii este locul.

"Domnul ministru Stroe iubeste foarte mult TAROM si este foarte implicat. La ora actuala, la nivelul companiei Tarom s-a inceput o evaluare a personalului. Am spus-o si o mai spun: cine vrea sa ramana in Tarom trebuie sa munceasca alaturi de companie, pentru ca e momentul sa punem osul si sa aducem TAROM acolo unde ii este locul", a afirmat Titea, adaugand ca mandatul directorului interimar al TAROM a fost prelungit de Consiliul de Administratie pana la finele anului.

O aeronava TAROM ce trebuia sa efectueze joi cursa ROT 374 Bruxelles-Bucuresti a necesitat verificari suplimentare la sistemul de navigatie. Dupa evaluarea tehnica a aeronavei, compania TAROM a luat decizia reprogramarii acestei curse pentru vineri, la ora estimata de decolare 10:45 (ora locala). Printre pasagerii aflati la bordul aeronavei se aflau ministrul Apararii, Mihai Fifor, comisarul european Corina Cretu, europarlamentarul Maria Grapini si secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Dragos Titea.

"A fost o piesa a sistemului de navigatiei, care in momentul in care a vrut sa plece nu a mai functionat. S-a incercat resetarea de sistem, de doua, trei ori. Am incercat sa vorbim cu cei de la Lufthansa, sa vedem daca ei au aceasta piesa pe ...citeste mai departe despre "Dupa problemele de la TAROM, Ministerul Transporturilor incepe luni controale amanuntite" pe Ziare.com

#controale Tarom, #Tarom concedieri, #Tarom evaluare personal , #Stiri Administratie