E oficial: Liviu Dragnea e urmarit penal de DNA in dosarul Tel Drum pentru 5 infractiuni

Luni, 13 Noiembrie 2017, ora 12:14
1037 citiri
E oficial: Liviu Dragnea e urmarit penal de DNA in dosarul Tel Drum pentru 5 infractiuni
Foto: captura video Digi24

Liderul PSD si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, este incepand de luni urmarit penal in dosarul Tel Drum, fiind acuzat de procurorii anticoruptie de savarsirea mai multor infractiuni: doua de abuz in serviciu, constituire de grup infractional organizat si doua de folosire de documente sau declaratii false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Liviu Dragnea s-a prezentat luni dimineata la DNA (foto), insotit de avocat, pentru a i se aduce la cunostinta acuzatiile.

In comunicatul DNA se precizeaza ca Liviu Dragnea este suspectat ca ar fi comis cele 5 infractiuni in timp ce era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman. Conform legii, pentru fapte comise inainte de preluarea mandatului, nu este nevoie de acordul Camerei Deputatilor sau al presedintelui Romaniei.

Dragnea a fost audiat la DNA: A plecat dupa 30 de minute fara sa faca nicio declaratie, dar in aplauzele pesedistilorDragnea, citat la DNA: Jandarmii au legitimat mai multi contestatari, printre care si un jurnalist (Video)Liviu Dragnea s-a intalnit cu ambasadorul SUA, dupa audierea de la DNA

In acelasi dosar sunt acuzate si alte 8 persoane, printre care si Marian Fiscuci, acuzat de constituire de grup infractional organizat, despre care procurorii spun ca este "persoana apropiata" lui Liviu Dragnea si "actionar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA". Fiscuci a fost coleg de de liceu cu Dragnea.

Pe lista mai apar, Petre Pitis, reprezentant al firmei Tel Drum, si mai multi fosti sau actuali functionari din CJ Teleorman sau administratori de societati comerciale.

"Prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizari a OLAF (Oficiul european antifrauda) transmise la data de 30 septembrie 2016, privind suspiciunea savarsirii mai multor infractiuni, intre care obtinerea nelegala, pe baza de documente false, a unor finantari din fonduri europene, pentru lucrari de reabilitare de drumuri judetene", se precizeaza in comunicatul DNA.

Citeste aici integral care sunt acuzatiile procurorilor DNA si cine sunt cei vizati

Surse judiciare au declarat pentru Ziare.com ca intre anii 2009 si 2011 peste 90% din contractele de reabilitare de drumuri din judetul Teleorman au fost castigate de Tel Drum, suma castigata astfel de companie fiind de aproximativ 360 de milioane de euro.

DNA: Grupul infractional initiat de Dragnea actioneaza si in prezent

Procurorii anticoruptie afirma ca Liviu Dragnea ar fi "initiat un grup infractional organizat care actioneaza ...citeste mai departe despre "E oficial: Liviu Dragnea e urmarit penal de DNA in dosarul Tel Drum pentru 5 infractiuni" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea urmarit penal TelDrum , #Stiri Administratie