Efectele modificarii Codurilor: Cine sunt cei care scapa, ce au facut si prejudiciile imense aduse statului roman

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 00:33
5672 citiri

Printre cei care vor scapa de dosare ca urmare a adoptarii ordonantei prin care sunt modificate Codul Penal si Codul de Procedura Penala se numara Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Nicusor Constantinescu, Marian Vanghelie, Elena Udrea, Cristian Popescu Piedone.

De asemenea, procesul pompierilor implicati in cazul Colectiv va fi inchis, ca si dosarul fostului ministru de Externe Titus Corlatean, acuzat ca a impiedicat votul in diaspora, in favoarea candidatului la presedintie Victor Ponta.

Asadar, printre cei care vor scapa de dosare se numara fostii ministri Dan Nica si Alexandru Athanasiu, pusi sub urmarire penala in decembrie 2016, dupa ce ar fi cauzat un prejudiciu in valoare totala de 47.594.843,88 de dolari in dauna statului.

Totodata, Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, scapa de dosarul mortii politistului Bogdan Gigina, motociclist care facea parte din coloana oficiala a fostului demnitar.

Un alt beneficiar al ordonantei este Ioan Lascar - seful clinicii de Recuperare din cadrul Spitalului Floreasca, cel care a achizitionat barocamera care s-a dovedit inutila pentru arsi, cu sase milioane de lei.

Toate dosarele in care fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu este acuzat de abuz in serviciu se inchid. In ultimul in care a fost trimis in judecata ar fi creat un prejudiciu constand in plati nelegale in valoare totala de 11.621.345 de lei.

Se va inchide si dosarul lui Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului in perioada 2003-2004, in care este acuzat ca a sustinut proiectul de achizitionare a licentelor Microsoft, afacere care a adus o paguba statului roman de 67 de milioane de euro.

De asemenea, Claudiu Florica, fost reprezentant Fujitsu Siemens in Romania si cel care a pus la cale afacerea Microsoft scapa de dosar, el fiind cercetat sub control judiciar pe cautiune. Prejudiciul calculat de procurori in acest caz este de 28 milioane de dolari.

Un alt inculpat celebru, Aristotel Cancescu, fost presedinte al CJ Brasov, scapa de dosarul penal in care este acuzat ca a oferit unei societati comerciale un spatiu intr-un spital cu incalcarea prevederilor legale.

Inspectorii IGSU care au controlat clubul Colectiv cu putin timp inainte de incendiu sunt alti beneficiari ai dezincriminarii abuzului in serviciu. Procesul celor doi ofiteri, Antonina Radu si George Petrica Matei, va fi inchis pe motiv ca faptele celor doi nu sunt incriminate de legea penala. ...citeste mai departe despre "Efectele modificarii Codurilor: Cine sunt cei care scapa, ce au facut si prejudiciile imense aduse statului roman" pe Ziare.com

#ordonante modificari cod penal, #ordonanta gratiere , #Stiri Administratie