Elena Udrea afla azi daca merge la inchisoare. DNA a cerut pedeapsa maxima

Luni, 13 Martie 2017, ora 07:33
1277 citiri
Elena Udrea afla azi daca merge la inchisoare. DNA a cerut pedeapsa maxima
Foto: Arhiva Facebook/Elena Udrea

Un complet de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) este asteptat sa pronunte, luni, un verdict in dosarul Gala Bute, in care este judecata Elena Udrea, alaturi de alti sapte inculpati.

Acuzatiile sunt de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

Decizia nu va fi definitiva, ea putand fi atacata de procurorii DNA sau de catre inculpati la completul de cinci judecatori al instantei supreme.

"Ma judeca un complet de femei, cu mici exceptii, femeile sunt mai curajoase si mai puternice. Ma bucur ca in acesti doi ani am daramat niste mituri. Nu am intrat in politica (sic!) ca sa fac bani. Aveam un sot are imi asigura un standard de viata. Nu aveam copii, nu aveam cheltuieli mari, stau si astazi cu chirie, parintii mei stau de 20 de ani in Drumul Taberei. Mi-am dorit foarte mult sa fac performanta.

Daca ar fi sa o iau de la capat, as face din nou in asa fel incat Bute sa boxeze in Romania. Sper si cred ca voi fi judecata pe probe, nu pe parerile despre mine, mai bune sau mai rele. Si ca nu va fi un semnal pentru angajatii din domeniul public ca nu trebuie sa mai semneze nimic, de frica ca vor fi condamnati", a spus Elena Udrea la ultimul termen, pe 1 martie, cand i s-a dat ultimul cuvant inainte de pronuntarea unei decizii.

Citeste si Udrea: Nu regret nicio secunda implicarea in "Gala Bute"

Si fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si-a sustinut nevinovatia, in timp ce fostul ministru Ion Ariton a spus, in ultimul cuvant in fata judecatorilor instantei supreme, ca sponsorizarile s-au facut corect.

Procurorul DNA a cerut tot atunci condamnarea fostului ministru Elena Udrea la o pedeapsa cu executare orientata spre maximum prevazut pentru faptele de care este acuzata.

Dosarul Gala Bute a ajuns la instanta suprema in aprilie 2015. Procurorii ii acuza de fapte de coruptie pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Gheorghe Nastasia si pe omul de afaceri Dragos Botoroaga.

Procu ...citeste mai departe despre "Elena Udrea afla azi daca merge la inchisoare. DNA a cerut pedeapsa maxima" pe Ziare.com

#Elena Udrea condamnare Gala Bute, #Elena Udrea verdict Gaa Bute , #Stiri Administratie