Europa de Est, sub cod rosu: Valul de caldura nu are de gand sa plece prea curand

Luni, 20 Iulie 2015, ora 12:37
1170 citiri
Europa de Est, sub cod rosu: Valul de caldura nu are de gand sa plece prea curand
Foto: Arhiva Ziare.com

Mai multe tari din Europa de Est sunt lovite zilele acestea de un intens val de caldura. Daca judete din sud-vestul Romaniei se afla luni sub incidenta unui cod portocaliu de canicula, in alte patru tari din regiune au fost emise alerte meteo de tip cod rosu.

Este vorba despre zone din Croatia, Muntenegru, Serbia si Bosnia si Hertegovina, care nu vor scapa de zapuseala nici in urmatoarele zile, scrie In Serbia.

In Croatia, meteorologii se asteapta ca vremea periculos de fierbinte sa dureze inca zece zile, iar temperaturile maxime sa depaseasca 40 de grade local si sa doboare astfel recordurile inregistrate pana acum.

De asemenea, Administratia Meteorologica din Bosnia si Hertegovina a avertizat ca urmatoarele trei zile vor fi cele mai fierbinti din tot anul, cu maxime ce vor atinge 40 de grade.

Meteorologii din Muntenegru au informat ca avertizarea de tip cod rosu va dura, in ...citeste mai departe despre "Europa de Est, sub cod rosu: Valul de caldura nu are de gand sa plece prea curand" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cod rosu canicula, #cod rosu canicula Europa Est, #cod rosu canicula Balcani , #Stiri Administratie