Europa e ingrijorata de conditiile din inchisorile din Romania: Ce probleme au fost raportate

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 22:27
973 citiri
Europa e ingrijorata de conditiile din inchisorile din Romania: Ce probleme au fost raportate
Foto: Arhiva Ziare.com

Consiliul Europei (CoE) exprima, intr-un raport publicat joi, preocupari privind acuzatii credibile despre rele tratamente si despre conditiile semnalate in penitenciare din Romania, notand progrese in reducerea abuzurilor similare in spatiile pentru detentie ale politiei.

"Comisia antitortura a CoE, care a efectuat vizite in Romania in iunie 2014, a primit reclamatii privind cele mai grave abuzuri din partea unor detinuti tinuti in penitenciare de maxima securitate din Arad si Oradea; au fost semnalate agresiuni asupra detinutilor comise de fortele speciale", precizeaza raportul Consiliului Europei.

Guvernul da bani pentru inchisori prin ordonanta de urgenta

Delegatia Comisiei antitortura a analizat dosare medicale care confirmau existenta abuzurilor. "Se pare ca cele mai multe dintre aceste cazuri erau reactii disproportionate vizand pedepsirea detinutilor implicati in incidente de acest fel", conform raportului.

Acuzatii privind rele tratamente au fost inregistrate si in ...citeste mai departe despre "Europa e ingrijorata de conditiile din inchisorile din Romania: Ce probleme au fost raportate" pe Ziare.com

#Consiliul Europei inchisori Romania, #probleme inchisori Romania , #Stiri Administratie