Europenii folosesc din ce in ce mai mult transportul public. Romanii sunt in top

Marti, 19 August 2014, ora 12:56
1271 citiri
Europenii folosesc din ce in ce mai mult transportul public. Romanii sunt in top

Gradul de frecventare a transportului public urban in tarile Uniunii Europene (UE) a crescut cu 8% intre 2000 si 2012, an in care au fost efectuate 49,5 miliarde de calatorii cu autobuzul, tramvaiul sau metroul, conform unui studiu al Asociatiei internationale a transportului public (UITP) dat publicitatii luni.

Daca sunt adaugate si trenurile pentru deplasarea la periferia oraselor, in total au fost efectuate 56,8 miliarde de calatorii in 2012 in cele 28 de state ale UE, ceea ce inseamna o medie de 182 de milioane de deplasari zilnice, se mentioneaza in studiu.

"Dinamica de crestere care a aparut la inceputul deceniului - si care a fost afectata de criza din 2009 - a fost sustinuta de evolutii mai structurale si releva schimbari emergente in modelele de mobilitate", precizeaza studiul UITP.

Practic, "intre 2000 si 2009, cresterea constanta a numarului de calatorii a fost conforma cu cresterea echivalenta a numarului de locuitori in zone urbane in ...citeste mai departe despre "Europenii folosesc din ce in ce mai mult transportul public. Romanii sunt in top" pe Ziare.com

#transport public comun, #romani transport public , #Stiri Administratie