Evaziune in industria carnii: 16 persoane arestate si noi investigatii la Ploiesti

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 19:10
1616 citiri
Evaziune in industria carnii: 16 persoane arestate si noi investigatii la Ploiesti
Persoane din dosarul evaziunii de peste 50 de milioane de euro au fost arestate preventiv

Un numar de 16 persoane din dosarul evaziunii de peste 50 de milioane de euro, printre care procurorul Angela Nicolae, fiul acesteia, Daniel Nicolae, liderul gruparii evazioniste, Moubarak Mahmoud Sleiman, si functionarul ANAF Antonio Burlacu au fost arestati preventiv. Liderul gruparii si trei membri ai acesteia sunt cercetati, pentru fapte similare, intr-un dosar deschis de DNA Ploiesti.

Ceilalti 14 arestati in acest dosar sunt varul liderului gruparii, Masri Mahmoud Mohamed, Razvan Adrian Lungu, Abdul Mounim Al Zaid, Vasile Corbu, Georgian Radulescu, Florin Danila, Sorin Cristian Stefan, El Madhoun Suheil Rashid Selim Ahmed, Rami Ghaziri, El Khoury Elias, El Khoury Charbel si Adrian Saracutu.

Arestarea preventiva a fost decisa, marti si miercuri,

Arestarea preventiva a fost decisa, marti si miercuri, de instanta suprema, care a judecat in trei loturi propunerile in acest sens formulate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Instanta suprema a decis, in cazul altor 12 persoane din dosar, masura interzicerii de a parasi tara timp de 30 de zile. Cele 12 persoane sunt Camelia Sora, Georgeta Neagu, Petra Gherbezan, Ali A. Ali, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, Orlando Emil Daher, Mouhamed Kouli, Omar Hamid, Chraif Ali, Andrei Viorel Mardare, Zayed Husein si Mihail Razvan Tiganila.

Potrivt DNA, pentru recuperarea prejudiciului constatat in acest caz, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor detinute in conturile bancare de 40 societati comerciale implicate in circuitul evazionist si asupra a 50 de imobile apartinand persoanelor fizice cercetate. De asemenea, la perchezitiile domiciliare au fost ridicate bunuri bani si bijuterii ce vor fi indisponibilizate in vederea recuperarii prejudiciului, valoarea totala a bunurilor fiind in curs de evaluare.

DNA a inceput urmarire penala si fata de alte 15 persoane

In acest dosar, DNA a inceput urmarire penala si fata de alte 15 persoane, care sunt cercetate in stare de libertate, printre acestea fiind si senatorul PSD Niculae Badalau. Acesta este acuzat ca ar fi aparat interesele unei firme suspectate de evaziune fiscala, prin interventii la conducerea ANAF si pe langa persoane din Prefectura Giurgiu si din conducerea APIA. In documentele anchetatorilor se arata ca Badalau ar fi primit de la unul dintre membrii gruparii pulpe, piept si ficat de pui.

Anchetatorii au stabilit ca membrii gruparii au derulat "operatiuni comerciale triunghiulare scriptice", valorificand marfuri fara forme legale pe piata interna, cu eludarea legislatiei privind obligatiile fiscale generate de TVA, impozit pe profit.

"Reusita fraudei fiscale a fost posibila datorita masurilor de precautie folosite si sprijinului functionarilor fiscali ai statului roman, ai organelor de urmarire penala", sustin anchetatorii.

Moubarak Mahmoud Sleiman, cetatean de origine araba, a fost identificat de anchetatori drept liderul gruparii.

"Inculpatul Moubarak Mahmoud Sleiman, asociat unic si administrator al SC Sam Plus International SRL Bucuresti, a fost principalul organizator al grupului infractional la care au aderat persoane interpuse, respectiv o parte dintre inculpatii din prezenta cauza, implicati in infiintarea firmelor fantoma, coordonarea operatiunilor si reprezentarea firmelor, inclusiv cu ocazia controalelor fiscale", precizeaza DNA.

#evaziune fiscala, #dosarul evaziunii, #arest preventiv , #Stiri Administratie