Explicatiile ministrului de Interne dupa proteste: Ce spune de huligani, SRI si instigatorii de pe Facebook

Joi, 02 Februarie 2017, ora 13:23
5597 citiri
Explicatiile ministrului de Interne dupa proteste: Ce spune de huligani, SRI si instigatorii de pe Facebook
Foto: Digi 24 TV

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a sustinut joi o conferinta de presa care isi propunea sa vina cu lamuriri si informatii noi despre protestele masive de miercuri seara din toata tara.

In schimb, Carmen Dan a citit de pe o foaie un text greu inteligibil, s-a contrazis in repetate randuri, iar multe dintre informatiile prezentate nu au fost prea clare.

Initial, ministrul a anuntat ca la protestele din tara au participat in total 45.000 de oameni, dintre care 20.000 in Piata Victoriei din Capitala. Asta in conditiile in care toata presa a prezentat miercuri seara cifre incomparabile: 300.000 in tara, 150.000 in Bucuresti.

Ulterior, pe la jumatatea discursului, Dan a spus ca in toata Romania au iesit in strada 200.000 de persoane, fara nicio explicatie pentru datele contradictorii.

Se face lista cu "vinovatii" care au instigat oamenii pe Facebook

In premiera pentru Romania democratica, am aflat de la ministrul de Interne ca se fac liste cu formatorii de opinie care au chemat pe Facebook oamenii la proteste.

Carmen Dan a aratat ca manifestarile au fost promovate, in special pe pagina grupului "Coruptia ucide" si ca a "remarcat implicarea unor persoane publice, formatori de opinie sau membri ai partidelor politice".

A intocmit si o lista a acestor agitatori: Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Emilia Sercan, Lucian Mindruta, Catalin Tolontan, Nicusor Dan, Clotilde Armand si Andrei Gheorghe.

Doar 3 huligani erau ultrasi

Apoi, Carmen Dan a vorbit despre "problemele" din Capitala, unde numarul maxim de participanti a fost atins la ora 21:00.

Ea a mentionat ca "manifestatia s-a desfasurat in conditii de normalitate pana in jurul orei 21:00", insa apoi situatia a degenerat, dupa ce mai multe persoane din zona Iancu de Hunedoara au aruncat cu petarde, pietre si sticle.

Aceasta a subliniat ca, in ciuda eforturilor jandamilor de a calma grupul agitat, in cele din urma totul a degenerat in violente, iar fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Ministrul a sustinut ca doar 3 dintre huliganii dusi la audieri erau membri ai unei galerii.

Carmen Dan a anuntat ca in Piata Victoriei au fost identificate persoane care aveau asupra lor materiale pirotehnice, sticle si alte obiecte.

In urma confruntarilor, 79 de persoane au fost duse la sectiile de politie si s-au ales cu dosare penale. Daca 78 de cazuri s-au referit la ultraj si tulburarea linistii si ordinii publice, in timp ce unul a fost deschis si pentru detinere de droguri de ma ...citeste mai departe despre "Explicatiile ministrului de Interne dupa proteste: Ce spune de huligani, SRI si instigatorii de pe Facebook" pe Ziare.com

#ministru Interne huligani SRI , #Stiri Administratie