Familia Regala se reuneste in Elvetia, unde vor fi oficiate slujbe religioase in memoria regelui Mihai

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 09:28
971 citiri
Familia Regala se reuneste in Elvetia, unde vor fi oficiate slujbe religioase in memoria regelui Mihai
Foto: Arhiva Ziare.com

Sefa Casei Regale, Principesa Margareta, a ajuns marti, la Aubonne, in Elvetia, la resedinta privata a Majestatii Sale, unde in zilele urmatoare sunt asteptati si ceilalti membri ai Familiei Regale pentru a participa la ceremoniile care vor fi organizate pentru comemorarea regelui Mihai.

De asemenea, la ceremoniile din Romania este astepta si Irina Walker, fiica regelui aflata in Statele Unite, anunta TVR.

Potrivit TVR, in zilele urmatoare vor ajunge in Elvetia si celelalte fiice ale regelui Mihai - principesa Elena si principesa Sofia, principesa Maria aflandu-se deja la Aubonne.

La funeraliile din Romania va participa si fiica aflata in Statele Unite, Irina, care a fost absolvita de orice vina dupa ce a avut probleme in justitie in anii trecuti, probleme in urma carora si-a pierdut titlul de principesa.

La evenimentele din Elvetia, vor fi prezenti si cei care nu pot veni la funeraliile din Romania.

Familiei Regale i-a fost dificil sa gaseasca o biserica ortodoxa pentru ca Majestatea Sa este ortodox si a tinut sa-si pastreze religia poporului chiar si in exil.

Trupul neinsufletit al Regelui Mihai va fi adus miercurea viitoare in tara si transportat la Castelul Peles, pentru doua zile.

Sicriul va fi adus apoi la Bucuresti. Funeraliile vor avea loc sambata, pe 16 decembrie, la Curtea de Arges.

Principelui Nicolae nu i se va interzice participarea la funeralii.

Regele Mihai a murit, marti, la varsta de 96 de ani.

Regele Mihai se afla la resedinta sa din Elvetia si s-a stins din viata la ora 13:00, ora Romaniei. ...citeste mai departe despre "Familia Regala se reuneste in Elvetia, unde vor fi oficiate slujbe religioase in memoria regelui Mihai" pe Ziare.com

#Familia Regala reuniune Elvetia, #funeralii regele Mihai , #Stiri Administratie