Fara interceptari SRI in dosare penale: Doi judecatori CCR au facut opinie separata

Joi, 10 Martie 2016, ora 15:55
1101 citiri
Fara interceptari SRI in dosare penale: Doi judecatori CCR au facut opinie separata
Foto: site CCR

Judecatorii constitutionali Maya Simona Teodoriu si Tudorel Toader au facut opinie separata la decizia prin care interceptarile SRI in dosarele penale au fost declarate neconstitutionale.

La finalul Deciziei nr. 51 din 16 februarie 2016, publicata miercuri pe site-ul Curtii Constitutionale, se arata care a fost opinia separata a celor doi.

Astfel, acestia au atras atentia asupra faptului ca exceptia de neconstitutionalitate invocata in dosarul invinuitilor Nalini Ziya, Nalini Noori si Hosseini Seyed Mehdi trebuia respinsa, de fapt, ca inadmisibila, pentru ca ea nu avea legatura cu solutionarea cauzei.

Astfel, Teodoriu si Toader sustin ca cele trei persoane acuzate de spalare de bani si evaziune fiscala au fost interceptate in baza prevederilor art. 91 din Codul de procedura penala anterior intrarii in vigoare a noilor coduri.

Cum acestia nu au fost interceptati in baza prevederilor noului Cod de procedura penala, ei nu aveau dreptul sa il conteste la CCR, sustin Teodoriu si ...citeste mai departe despre "Fara interceptari SRI in dosare penale: Doi judecatori CCR au facut opinie separata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#opinie separata decizie CCR SRI, #CCR SRI interceptari , #Stiri Administratie