Fermierii inscrisi la APIA isi vor primi subventiile, incepand de joi

Marti, 14 Octombrie 2014, ora 08:59
2403 citiri
Fermierii inscrisi la APIA isi vor primi subventiile, incepand de joi

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a declarat luni, la Bacau, ca in data de 16 octombrie va incepe plata avansurilor din subventii pentru cei peste un milion de fermieri care si-au depus cererile de finantare la APIA.

"In urmatoarele doua saptamani 680 de milioane de euro vor ajunge in conturile fermierilor, adaugandu-se celorlalte subventii in valoare de 618 milioane de euro venite pe Axa 2. Imi iau aceasta promisiune, de a face tot posibilul ca sa nu fie intarzieri, avand convingerea ca principalul motiv pentru care in ultimii doi s-au inregistrat rezultate bune in agricultura romaneasca este acela ca am reusit sa platim la timp toate aceste sume catre fermieri. Avem, in continuare, angajamentul tuturor celor care lucreaza in Ministerul Agriculturii, inclusiv din structurile regionale, ca vom face bine toate lucrurile pentru a intampina asteptarile pe care le au fermierii , mai ales in aceasta perioada", a afirmat ministrul Daniel Constantin.

El a mentionat ca aceste plati vor fi demarate in aceasta perioada 'la cererea expresa a premierului Victor Ponta'.

Ministrul Constantin a prezentat si ''o statistica de ultima ora" in ceea ce priveste comertul cu produse agro-alimentare. "Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand lucrurile oricum au mers bine si pe zona de export, cifra de exporturi cu produse agroalimentare a crescut cu 300 de milioane de euro. Asa incat o sa avem al doilea an consecutiv cu un export de produse agroalimentare superior importului. Este incurajator acest rezultat", a subliniat ministrul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii i-a insotit, luni, pe premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea intr-o vizita in judetul Bacau in cursul carei au fost analizate stadiul de implementare unor proiecte si programe de investitii in judet, finantate din fonduri europene sau prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL).

#apia subventii, #agricultura subventii , #Stiri Administratie