Firea: Bucurestiul e un oras smart doar pentru ca aici locuiesc foarte multi oameni smart. In rest, suntem foarte intarziati

Marti, 13 Iunie 2017, ora 15:12
893 citiri
Firea: Bucurestiul e un oras smart doar pentru ca aici locuiesc foarte multi oameni smart. In rest, suntem foarte intarziati
Foto:Facebook/Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat marti ca, in jurul datei de 15 iulie, va fi inaugurat noul sediu de management al traficului.

Firea a participat la conferinta "Jump to smart 1.0 - Solutii rapide si inovatoare pentru Romania oraselor inteligente", eveniment organizat de asociatiile Smart Romania si Brainstorming.

"In jurul datei de 15 iulie, Primaria Capitalei va da in functiune noul centru pentru urmarirea traficului. De aceasta data, nu in sediul unei alte companii, ci chiar in sediul municipalitatii. (...) Si, de asemenea, o noua infrastructura de fibra optica pentru trafic. Vom avea si un update, o schimbare a aplicatiei de gestiune a traficului, care va spuneam ca este invechita, nu mai corespunde nevoilor actuale, a solutiei existente pentru supraveghere video si a infrastructurii hardware: introducerea unei aplicatii de urmarire a traficului pe baza identificarii numerelor de inmatriculare a autovehiculelor care tranziteaza Capitala", a explicat ea.

Gabriela Firea a amintit ca actualul sistem de management al traficului din Capitala a fost pus in functiune in anul 2008 si contine urmatoarele subsisteme: controlul traficului, managementul transportului public, monitorizarea video a traficului rutier si pietonal, precum si un centru de comanda.

In ceea ce priveste controlul traficului, sistemul a fost prevazut sa functioneze initial pentru 96 de intersectii. Ulterior au fost instalate si conectate alte 81, ajungandu-se la un total de 177, a mentionat primarul general.

"In aceasta perioada, suntem in curs de conectare a inca 36 de intersectii, pe diferite artere. Practic, in total, anul acesta, vom avea un numar de 213 intersectii inrolate in sistem, din cele 434 existente. Nu este suficient, ne dorim ca toate intersectiile sa fie prinse in acel sistem de management al traficului. Este un neajuns al orasului si ne dorim ca in acest an sa depasim acest obstacol si toate intersectiile sa fie prinse in sistemul de management inteligent", a precizat Firea.

Sistemul privind managementul transportului public - configurat pentru prioritizarea a 300 de vehicule de pe 28 de linii ale RATB - nu a fost pus deocamdata in functiune, desi contractul a fost semnat in urma cu cativa ani.

"Nu am avut nicio explicatie logica, fireasca, de ce compania care a castigat acest contract acum cativa ani nu a implementat ce a asumat in contract. Este necesara, asadar, o reconfigurare totala a sistemului si o adaptare a acestuia la co ...citeste mai departe despre "Firea: Bucurestiul e un oras smart doar pentru ca aici locuiesc foarte multi oameni smart. In rest, suntem foarte intarziati" pe Ziare.com

#sediu management trafic, #inaugurare sediu management trafic , #Stiri Administratie