Firea cere Guvernului un teren TVR in Pipera. Vrea sa faca spitalul metropolitan in cea mai aglomerata zona din Bucuresti

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 17:06
1027 citiri
Firea cere Guvernului un teren TVR in Pipera. Vrea sa faca spitalul metropolitan in cea mai aglomerata zona din Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei a identificat un teren de 4,6 hectare pe care ar putea fi construit spitalul metropolitan, iar miercuri consilierii generali au votat un proiect prin care i-l cer Guvernului, deoarece apartine Societatii Romane de Televiziune.

Practic, Primaria cere Guvernului sa emita o hotarare pentru transmiterea imobilului situat in Sos. Pipera nr. 63-65, Sector 2, din domeniul public al statului si administrarea Societatii Romane de Televiziune in domeniul public al Municipiului Bucuresti si administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Proiectul a fost votat cu 43 de voturi "pentru" (PSD, ALDE, PMP si USB), 1 abtinere (PNL) si 7 voturi "impotriva" (PNL), conform unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Citeste si Firea vrea sa construiasca spitalul metropolitan "intr-o zona accesibila, aproape de aeroport"

"Alegerea s-a bazat pe faptul ca amplasamentul este usor accesibil atat cu mijloace de transport in comun (metrou, autobuz, tramvai), cat si cu mijloace auto, fiind situat pe o artera de penetratie in Bucuresti, are in imediata proximitate toate retelele de utilitati necesare acestui tip de proiect si, fiind in proprietatea statului nu presupune nici costuri de achizitionare si nici exproprieri", a declarat Gabriela Firea.

Despre noul spital, edilul a spus ca va fi unul ultramodern, conform standardelor europene, cu aproximativ 2.000 de paturi.

"Va cuprinde sectii pentru specialitati deficitare in Bucuresti, respectiv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensiva, recuperare medicala, mari arsi etc. De asemenea, aici vor putea fi relocate, temporar, sectii ale spitalelor bucurestene pe perioada lucrarilor de consolidare a cladirilor respective.

Avantajul unui spital construit de la zero este ca toate circuitele medicale pot fi configurate cu respectarea stricta a normelor legale, ceea ce atrage dupa sine o calitate ridicata a actului medical", a adaugat Firea.

De ce se opune PNL

Inainte de sedinta consiliului, presedintele PNL Bucuresti, Cristian Busoi, le-a solicitat consilierilor generali ai partidului sau sa voteze impotriva acestui proiect pe motiv ca zona este deja una foarte aglomerata.

"Consider ca este o greseala ca cel mai mare spital din Bucuresti sa fie amplasat in cea mai aglomerata si lipsita de infrastructura zona a Capitalei - Pipera - si de aceea le-am solicitat consilierilor PNL sa voteze impotriva proiectului", a spus Busoi.

A.G. ...citeste mai departe despre "Firea cere Guvernului un teren TVR in Pipera. Vrea sa faca spitalul metropolitan in cea mai aglomerata zona din Bucuresti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#teren spital metropolitan TVR, #spital metropolitan Bucuresti Pipera , #Stiri Administratie