Firea cumpara ELCEN cu 155 de milioane de euro: Vom putea avea servicii de calitate la un pret foarte bun

Vineri, 30 Iunie 2017, ora 10:32
1168 citiri
Firea cumpara ELCEN cu 155 de milioane de euro: Vom putea avea servicii de calitate la un pret foarte bun
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primaria Capitalei cumpara pachetul de actiuni al producatorului de energie termica ELCEN, detinut in prezent de catre Ministerul Energiei.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a dat, vineri dimineata, acordul de principiu in cadrul unei sedinte extraordinare. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca municipalitatea ar urma sa plateasca aproximativ 155 de milioane de euro.

Potrivit edilului, in urmatoarea sedinta de Guvern va fi adoptata hotararea privind trecerea actiunilor ELCEN de la minister la municipalitate, acest lucru neputand fi posibil fara votul de principiu al consilierilor.

"Avem un proiect asteptat de ani de zile pentru bucuresteni si care va asigura continuitatea serviciului de termoficare in Capitala in scoli, institutii publice si apartamente. Este vorba despre primul pas catre fuziunea dintre ELCEN si RADET. Noul Guvern sa emita o hotarare prin care Primaria Bucuresti sa achizitioneze pachetul integral de actiuni de la ELCEN.

Este vorba, ca si valoare financiara, de circa 155 de milioane de euro, dar suma nu va fi platita pe loc, ci in cinci ani. Este un pret bun, suportabil pentru municipalitate. Prin aceasta fuziune si prin preluarea pachetului se va crea o entitate noua, puternica, care va pune capat unui serviciu de proasta calitate", declara Gabriela Firea la inceputul sedintei.

La randul sau, ministrul Energiei, Toma Petcu, prezent la sedinta CGMB, a sustinut ca proiectul este de "importanta majora pentru Bucuresti".

"Vorbim de un proiect de importanta majora pentru Bucuresti, o importanta care, de-a lungul timpului a fost rostogolita, discutata. Cred ca pentru prima data exista un consens pe acest subiect, dat de necesitatea acestui proiect. Daca in acest an nu se va realiza asta, poate va fi ultimul an in care avem capacitatea impreuna sa furnizam in conditii de calitate si la preturi rezonabile energie termica pentru cetateni.

Intram in perioada de iarna si trebuie sa fim foarte bine pregatiti. Este bine sa intelegem de ce bucurestenii au ajuns in aceasta situatie, dar ceea ce ne asumam astazi cu totii trebuie sa aduca beneficii mari pentru cetatenii Bucurestiului. Dincolo de orgoliul politic, trebuie sa luam o decizie care sa deblocheze pentru totdeauna aceasta imposibilitate de a pune la masa furnizorul si distribuitorul de energie termica. Avem o colaborare buna cu primaria Capitalei", a sustinut Toma Petcu.

Desi este un subiect extrem de important, proiectul nu a fost supus dezbate ...citeste mai departe despre "Firea cumpara ELCEN cu 155 de milioane de euro: Vom putea avea servicii de calitate la un pret foarte bun" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Primaria Capitalei cumpara Elcen, #fuziune Elcen Radet , #Stiri Administratie