Seful arhitectilor din capitala o acuza pe Firea ca vrea sa transforme Bucurestiul din Micul Paris in Micul Phenian

Duminica, 14 Ianuarie 2018, ora 22:06
1239 citiri
Seful arhitectilor din capitala o acuza pe Firea ca vrea sa transforme Bucurestiul din Micul Paris in Micul Phenian
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Seful arhitectilor din Bucuresti i-a scris din nou primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, pentru a-i atrage atentia in legatura cu problemele procesului de obtinere a autorizatiilor de construire.

Serban Sturdza, presedintele filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania (OARB), i-a cerut edilului sa furnizeze cateva informatii de interes public.

Mai precis, cate cereri de autorizatie de construire au fost depuse, cate au fost aprobate in termen legal si sub semnatura caror arhitecti sau companii de arhitectura.

Citeste si scrisoarea deschisa adresata de Serban Sturdza Gabrielei Firea in noiembrie 2017

El a scris pe Facebook ca a primit un raspuns din partea Primariei Generale a Capitalei, doar ca acesta este contrar intereselor bucurestenilor.

"Astfel, conform ultimului paragraf, ni se spune ca >. OARB nu a solicitat, insa, date statistice pentru a le face publice. OARB a solicitat acele date ca sa poata clarifica situatia actuala, in asa fel ca ea sa fie remediata in interesul bucurestenilor si, totodata, in interesul PMB ca institutie (asta in cazul in care PMB chiar si-ar dori acest lucru...). Va rog sa nu uitati, daca puteti, doamna Primar General, ca documentatiile depuse de arhitecti sunt intocmite la comanda clientilor, care contribuie cu propriile resurse si conform propriilor interese, la dezvoltarea Bucurestiului", a precizat Serban Sturdza.

De asemenea, el precizeaza ca ideea de la finalul raspunsului dat de primari, cum ca "calcularea termenului scurs intre data depunerii cererii pentru emiterea autorizatiei de construire si momentul emiterii (inregistrarii autorizatiei) nu prezinta relevant, avand in vedere ca majoritatea documentatiilor la momentul depunerii sunt incomplete sau neconforme", nu poate fi acceptata sub nici o forma, deoarece sfideaza realitatea.

Motivul? Primaria Sectorului 3 a comunicat ca circa trei patrimi din cereri sunt avizate in termen legal. Drept urmare, Serban Sturdza se intreaba daca "Sectorul 3 face parte din Bucurestiul paralel si nu stim noi?!"

Ce lucruri trebuie sa aflam

In aceste conditii, Serban Sturdza considera ca procesul de emitere a autorizatiilor de construire poate fi fluidizat. Dar mai intai trebuie sa aflam la raspunsul urmatoarelor intrebari:

* Cat de multe documentatii primesc intr-adevar avizul in 30 de zile?* Cat de multe documentatii sunt incomplete si cat de mult dureaza pana ce se corecteaza pentru a fi acceptate si a-si urma cursul legal?* Retur ...citeste mai departe despre "Seful arhitectilor din capitala o acuza pe Firea ca vrea sa transforme Bucurestiul din Micul Paris in Micul Phenian" pe Ziare.com

#scrisoare deschisa Firea, #Firea autorizatii construire , #Stiri Administratie