Firea e socata de decizia instantei privind companiile municipale: Vom analiza si vom cere opinia unor juristi

Vineri, 23 Noiembrie 2018, ora 00:37
941 citiri
Firea e socata de decizia instantei privind companiile municipale: Vom analiza si vom cere opinia unor juristi
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Gabriela Firea a reactionat, joi seara foarte tarziu, la aflarea vestii ca instanta a declarat, definitiv, ilegale hotararile prin care au fost infiintate companiile municipale, spunand ca decizia este "cel putin surprinzatoare, daca nu socanta".

Intr-un comunicat remis presei, Gabriela Firea a precizat ca astfel de companii exista si in alte mari orase ale Europei, iar atunci cand au fost infiintate in Bucuresti, precum si pe parcursul procesului, ar fi avut "confirmarea scrisa a unor cadre didactice - profesori universitari cu o reputatie nestirbita, in acest domeniu, ca adoptarea acestor hotarari s-a facut cu respectarea stricta a textelor de lege".

"Se pare insa ca o instanta din Romania a decis ca aproape toate deciziile in Consiliile Locale si in CGMB nu pot fi adoptate decat cu o majoritate de 2/3, astfel incat probabil se va ajunge, prin astfel de interpretari, la o blocare completa a functionarii orasului", afirma Firea, adaugand: "Vom analiza si vom cere opinia unor juristi sa luam in continuare masurile ce se impun", fara sa precizeze la cine se refera atunci cand vorbeste la plural.

Pe de alta parte, primarul general sustine ca respectivele companii "exista in continuare (...) iar aceasta anularea a HCMB - acte administrative nu va produce efecte (automate) asupra unor societati functionale".

"Probabil, tot instantele, in intelepciunea lor, ne vor explica cum procedam in continuare", se mai arata in comunicat.

Reactia primarului general a venit la scurt timp dupa ce USR Bucuresti a anuntat ca a castigat definitiv in instanta procesul deschis anul trecut dupa ce s-au infiintat companiile municipale, la cererea primarului general, fara votul a doua treimi dintre consilierii generali, asa cum prevede legea in cazul hotararilor referitoare la patrimoniul unei localitati.

Citeste mai multe despre: Decizie majora obtinuta de USR in instanta: Cele 22 de companii municipale infiintate de Firea, declarate ilegale

Unul dintre avocatii care au castigat procesul o contrazice pe Firea

Avocatul Mircea Ursuta, unul dintre cei care au obtinut aceasta victorie in instanta, a declarat, intr-o interventie telefonica la Digi24, ca prin decizia definitiva data joi de Curtea de Apel Bucuresti s-a stabilit ca "nici in Bucuresti, nici in alt oras o hotarare privind patrimoniul nu se poate lua decat cu votul a doua treimi dintre consilieri".

"E interesant de urmarit ce se va intampla", a mai spus el.

Mircea Ursuta a subliniat ca i ...citeste mai departe despre "Firea e socata de decizia instantei privind companiile municipale: Vom analiza si vom cere opinia unor juristi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Firea instanta companii municipale , #Stiri Administratie