Firea face Calea Victoriei pietonala in weekend, dar mai intai trebuie cosmetizata

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 11:53
1067 citiri
Firea face Calea Victoriei pietonala in weekend, dar mai intai trebuie cosmetizata
Foto: Primaria Bucuresti

Calea Victoriei ar urma sa devina pietonala la sfarsit de saptamana, in preajma sarbatorilor pascale, a anuntat, miercuri, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Ne pregatim pentru ca in preajma sarbatorilor pascale Calea Victoriei sa devina cale pietonala. Ea va fi un exemplu de curatenie, de civilizatie. (...) Toate vitrinele trebuie sa fie bine amenajate, infrumusetate si sa arate asa cum ne place, atunci cand admiram in Europa caile pietonale.

De asemenea: agenti comerciali care vor deschide terase pentru publicul care va dori sa se plimbe pe Calea Victoriei. (...) Vor fi amenajate scene pentru spectacole. Doar la sfarsitul saptamanii: de vineri seara pana duminica seara, pentru a nu perturba traficul rutier in timpul saptamanii.

Este o solicitare din partea bucurestenilor sa fie si o cale pietonala in Capitala si consider ca cea mai potrivita este Calea Victoriei. Dar cum arata acum, nu ar fi potrivita pentru o cale pietonala, deoarece este murdara, neingrijita, neamenajata, cu spatii comerciale care au fost abandonate, care nu mai sunt inchiriate", a spus Firea, in cadrul unui comandament dedicat masurilor pentru curatenia de primavara.

Citeste si

Firea a interzis manifestarile sportive de pe Kiseleff - Iata ce motiv invoca Primaria

The Guardian o critica pe Firea: In timp ce orasele lumii incurajeaza sportul, Bucurestiul face un pas inapoi

Firea face regulament care sa interzica vitrinele nespalate si neingrijite

Ea a precizat ca Primaria are in vedere un regulament, in baza caruia proprietarii care detin spatii in zonele centrale sa nu aiba voie sa le tina neinchiriate, iar in cazul in care prefera sa nu le inchirieze, sa amenajeze vitrinele.

"Daca mergeti acum pe Calea Victoriei, pe Bulevardul Magheru sau in Centrul Vechi, orasul pare ca este bombardat, parasit. (...) Realitatea din teren este crunta. Ni s-a spus ca nu s-au mai inchiriat foarte multe spatii, pentru ca pretul este foarte ridicat. Dar cei care au astfel de spatii in zona centrala au si o responsabilitate civica", a afirmat edilul sef.

Primarul a subliniat ca in privinta Centrului Vechi sunt necesare mai multe masuri de igienizare, ecologizare si infrumusetare.

Astfel, la solicitarea celor care administreaza terasele din aceasta zona, vor fi amplasate mai multe tomberoane, vor fi sporite efectivele Politiei Locale.

"In imobilele de deasupra teraselor se vor lua toate masurile pentru ca acele familii care locuiesc acolo sa pastreze curatenia ...citeste mai departe despre "Firea face Calea Victoriei pietonala in weekend, dar mai intai trebuie cosmetizata" pe Ziare.com

#Firea Calea Victoriei pietonala weekend , #Stiri Administratie