Firea face licitatie pentru cele 600 de noi vehicule RATB. Dar cand le vom si vedea oare pe strada?

Marti, 13 Iunie 2017, ora 11:37
1220 citiri
Firea face licitatie pentru cele 600 de noi vehicule RATB. Dar cand le vom si vedea oare pe strada?
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Gabriela Firea a anuntat ca peste cateva zile va fi lansata licitatia privind achizitia a 400 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze. Insa de aici si pana la avea pe drumurile Capitalei aceste vehicule e drum lung.

"In cateva zile vom fi in masura sa urcam pe SEAP licitatia pentru achizitia a 400 de autobuze noi, Euro6, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze.

S-a lucrat aproape un an de zile la indicatorii tehnico-economici, la caietul de sarcini, sunt absolut convinsa ca odata cu momentul in care aceste autobuze, tramvaie si troleibuze vor ajunge la Bucuresti (...) vom putea sa spunem ca am contribuit odata in plus la a-i determina pe bucuresteni, macar cateva zile pe saptamana sau una-doua la inceput, sa renunte la autovehicul personal, masina mica si sa foloseasca transportul public in comun, in conditii decente", a precizat Firea, marti, citata de Agerpres.

In urma cu nici o luna, viceprimarul Aurelian Badulescu (PSD) declara, insa, ca municipalitatea era in faza de a pregati caietele de sarcini pentru achizitii si ca prea curand nu vom vedea pe strazi sutele de noi autobuze si tramvaie promise, ci doar... 12.

Concret, doar 2 tramvaie si 10 autobuze vor putea fi cumparate de Primaria Capitalei in acest an, spunea in mai Badulescu, care mentiona ca producatorii anuntasera ca nu pot livra prea multe vehicule curand.

In luna octombrie a anului trecut, Firea anunta ca vor fi cumparate 500 de vehicule pentru RATB, din care 30% vor fi electrice. Edilul estima atunci ca licitatia urma sa aiba loc in jurul lunii februarie.

In decembrie 2016, acelasi primar plusa la 600 numarul vehiculelor, fara a spune si la ce suma se ridica aceasta investitie.

La un an de la instalarea in functie, nu s-a intamplat nimic in acest sens, iar termenul dat chiar de Firea e deja depasit cu cateva luni.

Citeste si La un an de la alegeri, ce a promis si ce a facut primarul Firea ...citeste mai departe despre "Firea face licitatie pentru cele 600 de noi vehicule RATB. Dar cand le vom si vedea oare pe strada?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Firea licitatie vehicule RATB, #licitatie autobuze RATB iunie 2017, #autobuze noi RATB Firea , #Stiri Administratie