Firea mai da 10 milioane de lei Catedralei - a ajuns la 35 de milioane doar in acest an. Se taie de la spitale, RADET, strazi, transport si teatre

Duminica, 18 Noiembrie 2018, ora 14:27
840 citiri
Firea mai da 10 milioane de lei Catedralei - a ajuns la 35 de milioane doar in acest an. Se taie de la spitale, RADET, strazi, transport si teatre
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei va aloca inca 10 milioane de lei pentru lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului printr-o noua rectificare bugetara ce se va dezbate in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) de saptamana viitoare, asta desi anul acesta au fost oferite mai multe sume de bani pentru construirea edificiului atat de catre primarii, cat si de catre Guvern.

In total, numai Primaria Capitalei a acordat anul acesta 35 de milioane de lei din buget pentru Catedrala. In acelasi timp, se taie peste 8,8 milioane de lei de la ordine publica si siguranta nationala, alti 4,1 milioane de lei de la reabilitarea sistemului de termoficare si 6,2 milioane de lei de la ASSMB.

Asfel, se taie 2,1 milioane de lei de la Politia Locala si peste 6,6 milioane de la protectie civila si protectie contra incendiilor (se elimina achizitionarea a 15 costume de protectie pompier si a 16 echipamente individuale alpinisti-salvatori).

In acelasi timp, la capitolul cultura, recreere si religie, bugetul se suplimenteaza cu peste 33,8 milioane de lei (bugetul total fiind de peste 1 miliard de lei) . De asemenea, pentru capitolul locuinte, servicii si dezvoltare publica este prevazuta o crestere de 22,4 milioane lei, in timp ce pentru protectia mediului se reduce bugetul cu 28,6 milioane de lei.

Subventiile la RADET se majoreaza cu 87,7 milioane de lei, dar se taie 4,1 milioane de lei de la modernizarea si reabilitarea sistemului de termoficare. Bugetul RADET se diminueaza, insa, cu 7,8 milioane de lei, iar cel al STB (fosta RATB) cu 24,5 milioane de lei.

Potrivit rectificarii, se taie bani si de la Administratia Strazilor, peste 9,7 milioane de lei (conform unei hotarari CGMB, administratia va fi desfiintata), de la Centrul de Protectie a Plantelor, 1,1 milioane de lei, dar si de la Administratia Spitalelor (ASSMB) - nu mai putin de 6,2 milioane de lei.

Se fac reduceri de bugete si la Palatele Brancovenesti - peste 5,9 milioane de lei, precum si de la cateva teatre si de la Casa Artelor Dinu Lipatti, insa se suplimenteaza cu 4 milioane de lei bugetul CREART (ajungand la un buget de peste 83,6 milioane de lei) . In acelasi timp, scate bugetul alocat ARCUB cu 1,9 milioane de lei (ramanand cu 53,9 milioane de lei).

De asemenea, conform unui centralizator, banii pentru spitale urmeaza sa fie diminuati cu un total de 26 de milioane lei, dintre care 3,6 milioane de la Spitalul Clinic "Sfanta Maria", 6,3 milioane de lei de la Spitalul de chirurgie oro-maxil ...citeste mai departe despre "Firea mai da 10 milioane de lei Catedralei - a ajuns la 35 de milioane doar in acest an. Se taie de la spitale, RADET, strazi, transport si teatre" pe Ziare.com

#Firea rectificare bugetara, #Firea bani Catedrala, #Firea bani spitale , #Stiri Administratie