Firea vrea sa dea cate 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut din Bucuresti. Iata conditiile

Joi, 01 Iunie 2017, ora 13:45
825 citiri
Firea vrea sa dea cate 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut din Bucuresti. Iata conditiile
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea vrea sa acorde 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut din Bucuresti.

Prevederea acestui stimulent financiar se regaseste intr-un proiect de hotarare, aflat pe ordinea de zi a sedintei din 8 iunie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Sumele ar urma sa fie acordate de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

Pentru obtinerea stimulentului, este necesar simultan ca:

- macar unul dintre parinti sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti

- nasterea copilului sa fi fost inregistrata intr-o maternitate din Capitala

Cererea privind acordarea stimulentului se va depune la Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, impreuna cu documentele doveditoare:

certificatul de nastere al copilului;o cerere tipizata;biletul de iesire din spital/certificat medical constatator al nasterii emis de catre unitatea sanitara;extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar, dupa caz.

Termenul de depunere a dosarului este o luna de la data nasterii copilului.

In expunerea de motive, semnata de primarul general, Gabriela Firea, se arata ca, potrivit prevederilor Legii asistentei sociale nr. 292/2011, autoritatile administratiei publice locale sunt obligate sa intervina pentru prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare ori permanente ale situatiilor care pot genera marginalizarea sau excluziunea sociala a persoanei, familiei, grupurilor ori comunitatilor.

Din raportul de specialitate reiese ca, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, in perioada 2010 - 2015, numarul nou-nascutilor vii, ai caror parinti au rezidenta pe raza Municipiului Bucuresti, a scazut, astfel ca, daca in anul 2010 s-au inregistrat 21.147 copii, in anul 2015 s-au inregistrat 19.255 copii.

Totodata, datele Eurostat bazate pe recensamantul din 2011 arata ca Romania se afla printre primele cinci state din 28 in care declinul demografic este cauzat atat de sporul natural negativ, cat si de migratia neta cu valori negative.

"Reducerea continua a natalitatii, in paralel cu o crestere constanta a numarului varstnicilor, va determina schimbarea echilibrului intre generatii, cu consecinte majore asupra dezvoltarii socio-economice viitoare prin reducerea, progresiva, a disponibilitatilor privind resursele umane. (...)

Conform datelor prezentate de catre Consiliul National al Persoanelor Varstnice, ponderea populatiei tinere (0 - 14 ani) si a celei adult ...citeste mai departe despre "Firea vrea sa dea cate 2.500 de lei pentru fiecare nou-nascut din Bucuresti. Iata conditiile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Firea stimulent nastere copii Bucuresti , #Stiri Administratie