Firea vrea sa faca in Pantelimon prima parcare de tip park&ride din Bucuresti

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 15:48
1082 citiri
Firea vrea sa faca in Pantelimon prima parcare de tip park&ride din Bucuresti
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primaria Capitalei intentioneaza sa construiasca prima parcare de tip park&ride in zona Pantelimon.

In sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti de miercuri a fost adoptat proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) - Nod Intermodal Cap Linie de Tramvai si Metrou Park&Ride - Parcare Supraterana si Terminal RATB Intersectia Sos. Pantelimon cu Sos. Vergului Dudesti, sector 2, in vederea viitoarei constructii.

Proiectul a fost aprobat cu 37 de voturi pentru si 11 abtineri. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 6 consilieri PNL, 3 consilieri PMP si 4 consilieri ALDE. S-au abtinut 11 consilieri USR, conform unui comunicat remis Ziare.com.

Primarul Gabriela Firea a explicat ca este vorba despre "un ansamblu care va incorpora atat statia terminala a tramvaiului, statia de metrou precum si prima parcare supraterana de tip Park&Ride, care va avea o capacitate de aproape 500 de locuri dispuse pe 3 niveluri".

"Acest tip de parcare, destinata atat bucurestenilor cat si celor care tranziteaza Capitala, reprezinta o solutie eficienta de fluidizare a traficului, prin oprirea la intrarea in Bucuresti a unui numar semnificativ de autovehicule, pasagerii acestora avand la dispozitie o alternativa viabila, respectiv mijloace de transport public subterane si de suprafata cu ajutorul carora deplasarea in oras este mai comoda si mai rapida", a punctat edilul.

A.G. ...citeste mai departe despre "Firea vrea sa faca in Pantelimon prima parcare de tip park&ride din Bucuresti" pe Ziare.com

#Firea parcare park ride, #parcare park ride Bucuresti, #parcare park ride Pantelimon , #Stiri Administratie