Firea vrea sa faca in tot Bucurestiul parcari cu taxare automatizata si informatizata

Joi, 14 Septembrie 2017, ora 13:47
1094 citiri
Firea vrea sa faca in tot Bucurestiul parcari cu taxare automatizata si informatizata
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca in scurt timp va exista un sistem de plata automatizat si informatizat in toate parcarile, municipalitatea demarand o procedura de achizitie in acest sens.

Edilul a spus ca este necesar sa se renunte la sistemul "invechit, depasit de a taxa parcarea" si considera ca trebuie folosite "solutii smart".

"Cred ca este momentul ca in Bucuresti sa punem punct acestui sistem invechit, depasit de a taxa parcarea, cu un bon care nu stim unde ajunge, daca este sau nu este fiscalizat.

Intotdeauna ne plangem ca nu sunt suficienti bani pentru a construi alte parcari. Daca am folosi solutiile smart, am avea ceea ce ne dorim", a spus primarul Firea, in cadrul simpozionului international GeoPreVi 2017 "Solutii inteligente pentru o proprietate sigura si valoroasa", organizat de Facultatea de Geodezie a Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.

Firea a declarat ca municipalitatea a demarat o procedura pentru un sistem de plata automatizat si informatizat in toate parcarile, conform unei hotarari a Consiliului General.

Dispar chioscurile RATB?

Primarul Capitalei a amintit si de inlocuirea chioscurilor pentru emiterea si reincarcarea cardurilor RATB cu un sistem e-ticketing, prin montarea de automate, pentru care consilierii generali si-au dat acordul de principiu in sedinta din 30 august, precum si de promisiunea facuta in campania electorala referitoare la implementarea unui sistem de paza si supraveghere in toate gradinitele, scolile si universitatile din Bucuresti si in spitalele din adminsitrarea Primariei Capitalei, masuri pe care edilul le considera "solutii smart".

"Vorbim despre conceptul de smart city. Ne bucuram cand mergem in capitalele lumii si vedem cat de benefic este acest concept, cat de multa siguranta ofera cetatenilor si turistilor.

Este momentul ca si despre Bucuresti sa se vorbeasca ca despre un oras smart. (...) Ne dorim cu totii un oras care sa arate smart, care sa fie nu doar casa noastra, ci si locul pe care il iubim, il apreciem, unde ne face placere sa ne intoarcem, iar toate aceste neplaceri pe care inca le simtim sa fie usor-usor inlaturate", a declarat Gabriela Firea.

Firea promite mii de parcari, cartiere pentru tineri si un spital metropolitan. Nicio vorba despre caloriferele reci din BucurestiFirea pune taxa pe parcare: Cetatenii prefera sa parcheze pe domeniul public, pentru ca nu este taxatLa un an de la alegeri, ce a promis si ce a facut primarul Fi ...citeste mai departe despre "Firea vrea sa faca in tot Bucurestiul parcari cu taxare automatizata si informatizata" pe Ziare.com

#parcari smart Firea, #sistem taxare automatizat parcari Firea, #desfiintare chioscuri RATB, #plan urbanistic Bucuresti, #e ticketing Bucuresti , #Stiri Administratie