Firea vrea sa interzica Uber in Bucuresti? Reguli noi pentru cine face taximetrie

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 15:47
1091 citiri
Firea vrea sa interzica Uber in Bucuresti? Reguli noi pentru cine face taximetrie
Foto: Facebook/ Uber

Primaria Capitalei va promova in urmatoarea sedinta a Consiliului General un proiect ce va stabili "norme si reguli" pentru operatorii de taxi, ceea ce ar putea duce la interzicerea serviciului Uber in Capitala.

Primarul Gabriela Firea a avut, luni, o intalnire cu reprezentantii Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.), pentru a analiza problemele cu care se confrunta operatorii de taxi din Capitala, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Reprezentantii C.O.T.A.R. au prezentat in cadrul intalnirii o serie de revendicari ale asociatiilor taximetristilor licentiati, care reclama, printre altele, "concurenta neloiala practicata prin sistemele de aplicatii online ce ofera servicii ilegale de taximetrie".

Printre sistemele de aplicatii online evocate se numara si serviciul Uber, impotriva caruia transportatorii si taximetristii care fac parte din COTAR au protestat de mai multe ori in trecut.

"Vom promova in urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti un proiect de hotarare ce va stabili norme si reguli clare pentru toti cei care practica taximetria in Capitala, astfel incat atat bucurestenii, cat si turistii sa poata folosi acest serviciu cu incredere, si in deplina siguranta, beneficiind de aceeasi calitate a transportului in regim de taxi ca in marile capitale europene", a declarat Gabriela Firea.

Potrivit primarului general, practicantii sunt obligati sa respecte acest regulament, prin care va fi interzisa taximetria ce nu se incadreaza in Legea 38/2003.

"Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, precum si in cele ale HCGMB 78/2008 si ale Codului Fiscal. Toti cei care practica activitatea de taxi in Capitala vor fi obligati sa respecte acest regulament.

Ii anunt pe toti cei care practica taximetria ca ne vom asigura, prin departamentele de resort, ca acest regulament va fi respectat in integralitate", a mai spus Firea.

Potrivit Profit.ro, ar fi vizate Uber si Taxify, ambele fiind servicii de ridesharing.

In urma cu cateva luni, transportatorii acuzau platforma de ridesharing Uber de transport ilegal.

Potrivit noului regulament, taximetristii sunt obligati sa aiba o tinuta civilizata, sa foloseasca un limbaj adecvat si sa aiba masini curate, care sa ofere siguranta cetatenilor.

De asemen ...citeste mai departe despre "Firea vrea sa interzica Uber in Bucuresti? Reguli noi pentru cine face taximetrie" pe Ziare.com

#Uber interzis Capitala, #Primaria Capitalei Uber interzicere, #regulament nou taximetristi , #Stiri Administratie